Eten Centraal bij wisselende pop-up locatie Rotterdam CS

18-6-2015

Op 16 juni is pop-up concept ETEN Centraal op Rotterdam Centraal Station geopend. Het is een nieuw initiatief van The Food Line-up in samenwerking met NS Stations. Op de pop-up locatie wisselt tweewekelijks het aanbod van kleine street food ondernemers uit de stad.

Eten Centraal

The Food Line-up was een van de aanjagers  van het debat rondom een nieuw vergunningenbeleid voor gevarieerd en duurzaam streetfood. Nu richten zij hun pijlen op high traffic destination Rotterdam Centraal Station. Met pop-up winkels zoals ETEN Centraal wil NS Stations reizigers verrassen met een wekelijks wisselend aanbod van diverse lokale ondernemers op het station. Ze starten hiermee in lege winkelruimtes die tijdelijke invulling nodig hebben op Rotterdam Centraal. Als dit succesvol verloopt kan dit ook een invulling zijn van tijdelijk lege ruimtes op andere stations. Het station wordt hiermee nog aantrekkelijker voor iedereen, juist ook in een tijdelijke situatie.

de Wissel

In het concept vindt iedere twee weken ‘de Wissel’ plaats en mag een nieuwe ondernemer aan de slag. In 46 dagen zullen er ruim zeven Rotterdamse smaakhelden een divers menu serveren waaronder Old Scuola Pizza Napolitana, Man met Bril Koffie, Saté-man met toko to go, Fritez Haute friture, Pinky Rose limonade, Allegaartje Koreaan Food en Rotterdamse bierbrouwers. Op de website en Facebook staat het complete overzicht welke ondernemer wanneer ETEN Centraal gaat vullen.

Baanbrekend

“Het pop-up street food concept wordt echt baanbrekend”, aldus eigenaren Lotte Wouters en Maartje Nelissen. “Voor het eerst biedt een high traffic locatie als deze naast de vaste formules en ‘usual suspects’ plek aan kleine ondernemers uit de buurt. Zo kunnen reizigers ook genieten van het aanbod van lokale ondernemers op het station en proef je de identiteit van de stad en haar inwoners op een van de meest prominente plekken in de stad, Rotterdam Centraal Station.”

Website: Eten Centraal

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.