ESTIDA speelt met ruimte | drie bijzondere projecten waarin kleur, prints en hergebruik centraal staan.

31-7-2020

  • ESTIDA speelt met ruimte - House of Bird in Diemen
  • ESTIDA speelt met ruimte - House of Bird in Diemen
  • ESTIDA speelt met ruimte - Brasserie de Haven in Aalsmeer
  • ESTIDA speelt met ruimte - Brasserie de Haven in Aalsmeer
  • ESTIDA speelt met ruimte - Brasserie Buut in Doorn
  • ESTIDA speelt met ruimte - Brasserie Buut in Doorn

ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, heeft opnieuw drie spraakmakende projecten verwezenlijkt in grote horecagelegenheden. Voor House of Bird in Diemen, Brasserie Buut in Doorn en Brasserie De Haven in Aalsmeer ontwikkelde ESTIDA opvallende tailor made interieurs, waarbij uitgesproken kleuren, botanische en florale elementen en het hergebruiken van bestaande materialen centraal staan.

Leestijd: 2 minuten

Verrassende beleving in het interieur

In hotels en horeca is veel vraag naar een uniek interieur. Opdrachtgevers zijn op zoek naar een onderscheidende uitstraling en willen unieke elementen die verre van standaard zijn. Met verrassend en opvallend design creëert ESTIDA een bijzondere beleving in het interieur. Elk ontwerp is uniek, waardoor karakteristieke interieurs en markante horecaconcepten tot stand komen. Vaak met hergebruik van bestaande materialen; een trend die past in de huidige tijd.

Brasserie BUUT, Doorn

In een voormalige gereformeerde kerk uit 1910 in Doorn opende onlangs brasserie BUUT. ESTIDA kreeg hiervoor de opdracht in de grote ruimte het gevoel te brengen van een gezellige huiskamer. “We wilden de ruime opzet in onze brasserie behouden, maar meer intieme hoekjes vanaf vier personen creëren,” legt eigenaar Charline van Ommen uit. ESTIDA liet warme kleuren als smaragdgroen, koraalrood en korenblauw van het karakteristieke glas-in-loodraam terugkomen in de akoestische wandbekleding, die tevens werd bewerkt met bloemen. De grote ruimte is doormiddel van hoge, stijlvolle plantenbakken, zitjes en stalen constructies knusser ingedeeld. Ook maakte ESTIDA een krachtig statement met een vijf meter lange eettafel en een knalgele chesterfield bank op de vide. “We vroegen ESTIDA een stads en warm gevoel naar Doorn te halen, met een aantal eyecatchers waarom ze bekend staan. Dat is gelukt.”

House of Bird, Diemen

House of Bird is het proeflokaal van het nieuwe Bird Brewery in Diemen, ontworpen door FELSCH architecten en Leon Broeren architecten, waar je kunt proeven en genieten van de lekkerste speciaal bieren. Omdat de pub zich midden in een natuurlijke omgeving bevindt, heeft ESTIDA in het interieur gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen zoals hout, staal en steen. Ook het tweedehands meubilair is duurzaam en heeft een prettige vintage look & feel. De ruimte kreeg zo de relaxte sfeer van een strandtent, maar dan midden in het bos. Omdat de pub in een vogelaarsgebied zit, werden vogels een terugkerend thema in de zaak.

Brasserie De Haven, Aalsmeer

Brasserie de Haven is een unieke eetgelegenheid aan de oevers van de Kleine Poel in Aalsmeer, met groots en prachtig uitzicht op het water. De eigenaren wisten af van een groot aquarium in de brasserie, dat verscholen zat achter een muur. Samen met de eigenaren heeft ESTIDA het enorme aquarium in ere hersteld. Afbeeldingen van de goudkarpers en steur die er in rondzwemmen komen terug in prints op de wanden en het plafond, die doen denken aan Japanse tatoeages. Ook hier is veel van het bestaande materiaal hergebruikt. Zo zijn de stoelen en tafels opgeknapt en voorzien van een nieuwe laag, en kreeg ook de bar een opfrisbeurt. De bar werd betegeld met mozaïek, dat terugkomt rond het aquarium. Eromheen zijn ronde nissen gebouwd en is er een comfortabele zitlounge gecreëerd rond de bestaande openhaard.

Over ESTIDA

Eigenaar en artdirector Michel Ruijgrok omschrijft zichzelf als ontwerper van gastvrijheid, en heeft daarin al meer dan 25 jaar ervaring. Zowel vanaf de tekentafel als in de panden zelf creëert hij interieurconcepten die een spiegel zijn van de opdrachtgever. Tailormade en met oog voor details. Michel: “Mijn vak gaat om gastvrijheid. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Ik houd van uitbundig en veel. Van een sfeer creëren waarbij de gasten zich prettig voelen. Een totaalbeleving die zich door vertaalt in alle zintuigen en die herinneringen maakt waar je blij van wordt.” Zowel in Nederland als daarbuiten creëert ESTIDA nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels als Hotel New York, boutiquehotel STAATS en de Carlton Hotel Group, bistro Toujours en restaurants Nobel en Ace. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze desgewenst turn key op. Daarnaast werken bij ESTIDA gespecialiseerde meubelmakers die zorgen voor de uitvoering van de speciaal ontwikkelde elementen.

 

Website: ESTIDA

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.