#Escapetrain | Escape room geïnspireerd op de film Murder On The Orient Express

7-12-2017

Op 24 november ging de film Murder On The Orient Express van 20th Century Fox movie in première in Finland. Op 13 december stappen zes mensen in de trein van railoperator VR om van Helsinki naar Rovaniemi te reizen. De reis duurt 13 uur, de spelers spelen dus een escape room-game die 1000 km duurt!

#Escapetrain

Deze escape room is geïnspireerd op de 20th Century Fox-film Murder On The Orient Express en het is een samenwerking tussen spoorwegexploitant VR en Nordisk Film om de nieuwe film te promoten. De zes deelnemers zullen themakamers verkennen, interactie aangaan met acteurs en proberen een mysterie op te lossen. Alles wordt live gestreamd zodat online kijkers alles kunnen volgen.

Het diepere inzicht is volgens de dagelijkse nieuwsbrief van Trendwatching dat we nog geen idee hebben wat de grenzen zijn van wat consumenten doen om elkaar te af te troeven met ervaringen.

In 2016 hebben onze collega’s van Van Spronsen & Partners horeca-advies een whitepaper geschreven over de snel ontwikkelende markt van ‘Escape Rooms’ in Nederland, en recent over de ‘Family Entertainment Centers’ ofwel ‘Leisure Centra’ waarin vaak ook Escape Rooms te vinden zijn. Leuke promotie ook voor de Escape Rooms want we nemen aan dat er nog een grote groep is die nog nooit een Escape Room heeft bezocht!

Website: www.vr.fi

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.