Enso Ango door Ango Hotels | Eén hotel op verschillende locaties in Kyoto

7-5-2019

 • Facade Enso Ango building Tomio - credits Satoshi AsakawaFacade Enso Ango building Tomi l- credits Satoshi Asakawa
 • Facade Fuyao (left) and Tomio (right) - credits Satoshi AsakawaFacade Fuya l (left) and Tomi l (right) - credits Satoshi Asakawa
 • hotel room Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki Kengakuhotel room Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki Kengaku
 • Bunk room Enso Ango building Yamato - credits Tomooki KengakuBunk room Enso Ango building Yamato l- credits Tomooki Kengaku
 • Bathroom Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki KengakuBathroom Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki Kengaku
 • Chashitsu Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki KengakuChashitsu Enso Ango Fuya ll - credits Tomooki Kengaku
 • Lounge Enso Ango building Fuya l - credits Tomooki KengakuLounge Enso Ango building Fuya l - credits Tomooki Kengaku
 • Lounge Enso Ango building Tomi l - credits Tomooki KengakuLounge Enso Ango building Tomi l - credits Tomooki Kengaku
 • Lounge Enso Ango building Tomi ll - credits Tomooki KengakuLounge Enso Ango building Tomi ll - credits Tomooki Kengaku
 • terrace Enso Ango building Tomi ll - credits Tomooki Kengakuterrace Enso Ango building Tomi ll - credits Tomooki Kengaku

ENSO ANGO’s vijf op zen geïnspireerde hotels werden in de herfst van 2018 geopend en fungeren als één om de reiziger onder te dompelen in de levende cultuur van Kyoto. Elke accommodatie bevat gemeenschappelijke ruimtes en faciliteiten. Op deze manier verblijven gasten niet in één hotelgebouw, maar hebben ze de keuze uit vijf verschillende gebouwen, gelegen in de charmante straten van het centrum van Kyoto. Met nog zes andere gebouwen in de pijplijn om aan de huidige vijf toe te voegen, zetten de mensen achter het hotelconcept ‘Enso Ango’ zich in voor een continu proces van evolutie en om de ervaring van hun gasten verder te verrijken.

In november 2019 hebben wij bericht ontvangen dat vanaf 1 december Global Hotel Management de operatie overneemt en dat de naam waarschijnlijk verandert aangezien het merk ENSO ANGO bedacht is door de Ango Hotels Inc. 

Enso Ango is geïnspireerd op Zen

Zen-idealen liggen ten grondslag aan de kern van de Japanse cultuur, zowel vroeger als nu. De missie van Enso Ango is om de essentie van Zen in het middelpunt van gastvrijheid te brengen; samenkomen, leren, nieuwe inzichten opdoen en mogelijkheden bieden om over zichzelf na te denken. Als onderdeel heeft het verspreide hotel samengewerkt met een gemeenschap van kunstenaars. Het Zen-thema staat centraal en wordt weerspiegeld in het exterieur- en interieurontwerp dat wordt gekenmerkt door functionaliteit, eenvoud en schoonheid in de details. Geïnspireerd op de wortels van Zen, streeft ENSO ANGO ernaar een steeds evoluerend hotel te zijn en mensen, activiteiten en eindeloze mogelijkheden met elkaar te verbinden.

Het verspreide hotel concept

Elk van de vijf gebouwen heeft gemeenschappelijke ruimtes zoals lounges, een Tatami Salon, gastkeukens, bars, restaurant en een fitnessruimte. Gasten zijn vrij om in te checken en gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes in alle vijf de gebouwen.

De vijf gebouwen bevinden zich op loopafstand van elkaar in de centrale wijken van Kyoto (tussen Gojo en Shijo Street), de omgeving herbergt een schat aan lokale gerechten, speciaalzaakjes en ambachtslieden. Er vinden het hele jaar door kleine festivals en evenementen plaats en terwijl  gasten zich een weg banen tussen de vijf gebouwen van het hotel, worden ze geconfronteerd met  het dagelijkse leven van Kyoto. Daarnaast vergemakkelijken de gemeenschappelijke ruimtes de menselijke interactie tussen bewoners en gasten en tussen reizigers onderling. De bars en het restaurant staan ​​open voor inwoners van Kyoto en alle gasten, ze bieden een zeldzaam communicatiekanaal tussen de lokale bevolking en gasten, een samenkomst van verschillende culturen.

De vijf gebouwen

Enso Ango Fuya l: een samensmelting van een klassieke Machiya en kunstgalerie, die de grens tussen galerij en hotel vervaagt. Het heeft 16 kamers.

Enso Ango Fuya II: de grootste van de vijf gebouwen met een Japanse theesalon en een Tatami-Salon met rieten mat, waarin elementen van de traditionele Japanse cultuur zijn verwerkt. Dit gebouw heeft ook een ultramoderne fitnessruimte met cardio- en krachttraining apparatuur van Matrix Fitness en een Japanse tuin. Het heeft 86 kamers.

Enso Ango Tomi l: Dineren en verbinden zijn de thema’s voor dit gebouw met uitgebreide muurkunst van Katsuhiko Hibino. In hun restaurant zetten ze zich in voor duurzaamheid en gezondheid, wat tot uiting komt door het gebruik van lokaal gekweekt voedsel en lokaal geproduceerd vlees en zeevruchten. In hun hotel, bars en restaurants zetten ze zich in voor het verminderen van plastic afval door gebruik te maken van herbruikbare items van glas en hout. Enso Ango Tomi l heeft 29 kamers.

Enso Ango Tomi ll: Deze ruimte is een interactie met de Zwitserse ontwerpgroep Atelier Oï. Dit gebouw heeft het enige restaurant dat beschikbaar is voor zowel ontbijt als diner. Het heeft 75 kamers.

Enso Ango Yamato l: Dit is de kleinste van de vijf gebouwen en het dichtst bij de drukke straten van de wijk Gion. In dit hotel hebben ze 23 kamers met Bunk bedden (stapelbedden) en een bar.

Website: Enso Ango

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.