Engelse gastropub Dutch Dukes brengt ongedwongen Britse pub-sfeer naar Witte de Withstraat in Rotterdam

3-8-2021

  • English Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van BreeEnglish Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van Bree
  • English Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van BreeEnglish Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van Bree
  • English Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van BreeEnglish Gastro Pub Dutch Dukes - credits Wendy van Bree

Opening – Vandaag opent de eerste Engelse gastropub van Rotterdam zich midden in de bruisende Witte de Withstraat. Gasten worden warm ontvangen door de geur van typisch Engelse gerechten, zoals fish & chips en steak & guiness pie, maar kunnen ook kiezen voor appetizers als avocado fries en bieterballen. De kwalitatieve gerechten worden dagelijks vers bereid, de drankenkaart vult zich als vanzelfsprekend met bieren, ciders en gin tonics van Britse bodem. Niet alleen de menu-en drankenkaart, maar ook het interieur is in een klassiek ‘gastropub jasje’ gestoken. Met een bordeauxrood, eiken en messing kleurenpalet en glas in lood wanen gasten zich in het bruisende Londen. De gewaagde figuren aan de wand en het plafond herinneren je echter aan het feit dat je je in het rauwe Rotterdam bevindt.

Bij Dutch Dukes maak je kennis met de ongedwongen Britse pub-sfeer ‘at its finest’.

Leestijd: 1 minuut

Ongedwongen pub-sfeer in Dutch Dukes

Rotterdam staat bekend om haar culturele diversiteit. Met talloze restaurants, toko’s en cafés zie, proef en ruik je dat. Aan keuze geen gebrek, maar van een typisch Engelse pub was nog geen sprake. Daarom opent Rotterdamse horecaondernemer Frank Roolaart (eigenaar HAL4 aan de Maas) vandaag de eerste Engelse gastropub van de stad. “Vroeger stonden Engelse pubs bekend als donkere, rokerige cafés waar men aan de bar hing. Deze ouderwetse pubs zijn inmiddels verheven tot kwalitatieve gastropubs waar vrienden, collega’s en kennissen samenkomen. Rotterdam verdient een soortgelijke plek waar mensen hun werkdag bespreken, genieten van dagverse gerechten en proosten op het leven”, vertelt Frank Roolaart. Bij Dutch Dukes ervaren gasten de authentieke ongedwongen Britse pub-sfeer in combinatie met een rauw Rotterdams randje.

Website: Dutch Dukes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.