Ekomenu lanceert nieuwe, eiwitrijke Herstel maaltijdbox

22-7-2021

  • Ekomenu launches a recovery meal box
  • Ekomenu launches a recovery meal box
  • A recovery meal box by Ekomenu and Frank Fol
  • Ekomenu launches a recovery meal box
  • Ekomenu launches a recovery meal box

Tijdens een gezondheidscrisis is het nog belangrijker om in te zetten op de heilzame werking van voeding. Daarom lanceert Ekomenu op 22 juli de ‘Herstel maaltijdbox’: een gezonde eiwitrijke en 100% biologische maaltijdbox die het immuunsysteem een boost geeft. De recepten worden ontwikkeld door culinaire chef Frank Fol, De Groentekok®, een van de drijvende krachten achter Ekomenu. Internationaal wetenschappelijk onderzoek toont dat mensen tijdens de coronacrisis extra inzetten op gezonde voeding en veel meer groenten en fruit kochten, ook in Vlaanderen.

Interessante ontwikkeling op het gebied van maaltijdboxen! Kun je daar als restaurant ook op inspelen? Zeker als je nog maaltijdboxen blijft bezorgen is het een optie!

Leestijd: 2 minuten

Lichaam herstellen met de Herstel maaltijdbox

De eiwitrijke gerechten die Ekomenu met zijn ‘Herstel maaltijdbox’ toevoegt aan het huidige aanbod, doorbreken de vicieuze cirkel waarbij vermoeidheid leidt tot een verlaagde weerstand – en omgekeerd. Door voldoende proteïnen (of eiwitten) te eten, kan je je herstel bevorderen. Daarom vind je bijvoorbeeld vaak noten, peulvruchten, citrusvruchten, broccoli, spinazie, champignons, zoete aardappel en volkorenproducten in de Herstel maaltijdbox. Alle recepten in de maaltijdbox worden op maat ontwikkeld door Frank Fol, De Groentekok®, één van de drijvende krachten achter Ekomenu. Met de Herstel maaltijdbox wil Ekomenu nog sterker inzetten op de gezonde werking van plantaardige voeding.

Gezonder en duurzamer eten tijdens de pandemie

Tijdens de Corona-crisis in 2020 zag Ekomenu een toename van 20% in de verkoop van hun gezonde en biologische maaltijdboxen. De Corona Cooking Survey, een internationaal wetenschappelijk onderzoek naar eetgewoontes tijdens de coronacrisis in België en 24 andere landen, toont ook aan dat mensen tijdens de lockdowns gezonder aten en veel meer groenten en fruit kochten.

Het bedrijf biedt als enige in de Benelux maaltijdboxen met enkel biologische voeding. Klanten kunnen kiezen uit veertien verschillende gezonde maaltijdboxen, voor ieders levensstijl en met een flexibel lidmaatschap. Alle boxen bevatten gerechten met veel groenten, fruit en volkoren producten en weinig zout. Eén op twee Ekomenu klanten kiest zelfs voor de volledig vegetarische of vegan maaltijden.

Ekomenu is door B Lab, de internationale non-profit organisatie voor duurzame economie, uitgeroepen tot de meest duurzame maaltijdbox van de Benelux. Hun maaltijdboxen bevatten Belgische en Nederlandse streekproducten die in een plasticvrije, composteerbare verpakking met de fiets aan huis worden bezorgd. Zo stoot je als klant 30% minder afval en CO2 uit.

Je kunt jouw gezonde maaltijdbox op hun website bestellen en gebaseerd op je leefstijl gezonde inspiratie opdoen op de website van ‘voel je lekker’.

 Over Ekomenu

Ekomenu helpt je om lekker en gezond te eten met gebruik van biologische en verse ingrediënten. Deze ingrediënten komen uit België en Nederland, en Ekomenu is dan ook actief in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Zij werken samen met veel duurzame partners en zijn ambassadeur van Lekker van bij Ons.

Website: Ekomenu

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.