EK-commercial van De Beren | Televisieprimeur in coronatijd

1-6-2021

  • EK-commercial van De Beren met de Oranje Burger

De crisis van de afgelopen jaren is voor iedereen een pittige tijd geweest. Toch wist horecaformule De Beren zich ook in deze tijden staande te houden. Sterker nog: de Rotterdamse keten maakt midden in de coronacrisis een EK-commercial voor De Beren. Tijdens het EK lanceren zij voor het eerst in de geschiedenis van De Beren een tv-commercial. En wat voor één. De legendarische samenwerking voor de EK-campagne met oud-voetballer John de Wolf en commentator Sierd de Vos maakt het EK hét geschikte moment om voor het eerst op de Nederlandse buis te verschijnen.

Wij hadden gisteren een korte discussie over het wel of niet inzetten van een tv-commercial als horecaketen. In Amerika zijn diverse fastservice ketens die dagelijks adverteren via televisie, denk aan Applebee’s, TGI Fridays, Olive Garden, Red Lobster en nog veel meer ketens. Met de enorme hoeveelheid lokale zenders kunnen zij redelijk inschatten waar ze hun doelgroep goed kunnen bereiken. Deze doelgroep moet je dus ook wel goed kennen! Daarnaast zagen we de EK-commercial van de De Beren ook langskomen op de sociale media, zeker gezien het feit dat televisie kijken minder populair is onder jongeren, een essentiële keuze om deze groep ook te bereiken. Verder op in het artikeltje kun je de commercial zien en laten we ervan uit gaan dat én de commercial én het Nederlandse team het goed doen tijdens het EK!

Televisieprimeur in crisistijden

De Beren is sinds jaar en dag een begrip in Rotterdam en ook daarbuiten winnen zij steeds meer terrein. Met meer dan 70 vestigingen door het hele land is het restaurant dat opende in 1984 inmiddels uitgegroeid tot succesvolle horecaformule bestaande uit restaurants en delivery locaties. Hoewel de coronacrisis ook De Beren wist te raken, sloegen zij zich er goed doorheen. Marjolein Mens, Marketingmanager bij De Beren licht toe: “Het afgelopen jaar was ook voor ons aanpoten, maar toch zijn we niet bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel! We hebben met een team hard gewerkt aan campagnes voor de nabije toekomst en de EK-campagne staat als eerste op de lijst. Voor deze campagne werken we voor het eerst samen met twee BN’ers  en breiden we onze communicatiemiddelen uit naar nationale televisie. Hier is geen reclamebureau aan te pas gekomen. Een campagne waar we nu al trots op zijn!” Vanaf 7 juni is de spot primetime te zien op Ned 1, 2 en 3 rondom de EK-wedstrijden. In de spot wordt de exclusieve Oranje Burger van De Beren gepromoot door John de Wolf en Sierd de Vos. Met hun support wordt niet alleen de primeur voor De Beren, maar ook het EK een daverend succes.

Oranje Burger centraal in de EK-commercial van De Beren

Het is geen toeval dat de reclame op 7 juni live gaat. Op 5 juni openen de restaurants pas écht de deuren. In de EK-campagne, waarvan de tv-commercial een onderdeel is, staat de exclusieve Oranje Burger centraal. Het brein achter de 100% rundvleesburger met cheddar erop én erover is chefkok Sander van Waas. Sander is niet alleen trots om een speciale Oranje Burger te creëren voor De Beren. Als voetbalsupporter in hart en nieren is hij sinds klein jongetje groot fan van John de Wolf. Het is dan ook een droom dat de voormalig Nederlands elftalspeler achter zijn creatie staat. De Wolf schittert samen met de iconische commentator Sierd de Vos in de campagnevideo. De voetbaliconen maken duidelijk dat Nederland met deze opvallende en lekkere burger zeker weten gaat scoren. Bekijk de commercial hieronder:

Website: De Beren

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.