Eigen wijn voor ‘Op de Pol’ | ’t Heekenbroek – Cuvée ‘Op de Pol’ 2018

3-9-2019

  • Kim & Rick van den Broek van orangerie ´Op de Pol´ - credits Monique Banning Fotografie
  • Cuvée´Op de Pol´2018 - credits Monique Banning Fotografie

Op vrijdag 13 September 2019 zal ‘Op de Pol’ in samenwerking met Wijnboerderij ’t Heekenbroek uit Drempt een feestelijke lunch organiseren in de moestuin bij ‘Op de Pol’ in Doetinchem, ter ere van de lancering van de nieuwe wijn Cuvée ‘Op de Pol’ 2018.

Cuvée ‘Op de Pol’ 2018 is een Limited Edition en een initiatief van Rick en Kim van den Broek. Beide hebben een enorme passie voor wijn-spijs en dan met name lokaal en de Achterhoek als hun gebied. Dit was voor het stel de reden om samen met Wijnboerderij ’t Heekenbroek een wijn te assembleren. Dat wil zeggen, een eigen blend en deze onder eigen label uit brengen. Cuvée ‘Op de Pol’ is een witte wijn van 100% Souvignier Gris, deels gerijpt op jong eiken vaten. In de smaak zijn tonen van lindebloesem, honing, gedroogde pruim en amandel te vinden.

Het is een zeer gastronomische wijn die culinair breed inzetbaar is. “2018 was een top jaar voor de Nederlandse wijnmakers en we zijn echt ontzettend blij en trots op het resultaat” laat Kim van den Broek weten. Nederlandse wijnen worden steeds interessanter, leuk idee om met een wijnhuis samen te werken als restaurant.

Samenwerking orangerie & wijnboerderij resulteert in Cuvée ‘Op de Pol’

De Nederlandse wijn wint steeds meer terrein aan populariteit en de Achterhoekse wijnen worden als een van de beste in het land bestempeld. De samenwerking met wijnboerderij ’t Heekenbroek is al lange tijd erg goed. “Het is een feestje om met gepassioneerde leveranciers te werken zoals de wijnmakers uit Drempt” aldus Rick van den Broek. Wijnboerderij ’t Heekenbroek is sinds 2006 gevestigd in de Gelderse Achterhoek. In de wijngaard van twee hectare groot worden op natuurlijk-duurzame wijze druiven geteeld.

De witte wijn zal voor het eerst geschonken worden tijdens de lancering op vrijdag de 13e. De aanvang van de feestelijke lunch is om 12.30 uur, in de moestuin van ‘Op de Pol’, met een glas Achterhoekse Champagne, de Johanniter Brut, van Wijnboerderij ’t Heekenbroek. Rick en Kim van den Broek zullen de middag openen waarna Job en Neeltje Huisman een korte uitleg geven over het wijn maken en de Cuvée ‘Op de Pol’ in het bijzonder. ‘Op de Pol’ zal een verassend drie gangen lunch menu verzorgen waarbij in drie gangen gekookt wordt naar een perfecte combinatie met Cuvée ‘Op de Pol’ 2018. Hierbij wordt ook een uitgebreide uitleg gegeven over de wijn en spijs combinatie. Het programma eindigt om 15.00.

De kosten van deze volledig verzorgde lunch, inclusief de wijnen, bedragen €29,50 en is voor iedereen toegankelijk, maar er is beperkte beschikbaarheid. Via deze link kun je tickets bestellen!

 

Website: Orangerie De Pol en Wijnboerderij 't Heekenbroek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.