Eetbaar bestek | Duurzame oplossing voor plastic bestek

5-9-2017

We kwamen op de Facebookpagina van Futurism Food een video tegen over een ‘edible spoon’ die in de smaken hartig, zoet en neutraal in India worden verkocht. We hebben in 2010 en 2013 ook over soortgelijke producten geschreven maar het lijkt erop dat de eetbare lepel nu echt veelvuldig gebruikt wordt. De producent Bakeys is bezig met een lijn van eetbaar bestek; er wordt gewerkt aan chopsticks en vorken. Waarom wordt er buiten India geen gebruik gemaakt van dit type bestek in de fastfood branche? Er moet alleen nog een werkzaam mes model worden bedacht en je hebt een duurzame oplossing voor plastic bestek. En laten we reëel blijven; plastic mesjes zijn ook een drama!

Eetbaar bestek

De bedenker van het eetbare bestek, Narayana Peesapaty, heeft over zijn duurzame idee ook een TEDx Talk gehouden, die kun je hier bekijken. In 2010 kwamen we de Japanse kunstenaar Shin Azumi tegen die eetbare koffie en dessert lepeltjes had bedacht. Deze werden ontworpen voor de ‘Pappilan Exhibition’ op de vrije universiteit van Bolzano in Italië in samenwerking met Tomoko Azumi. Soortgelijke lepels worden steeds vaker verkocht. Daarna kwamen we in 2013 de eetbare lepel tegen die qua vorm en consistentie lijkt op het ontwerp van Bakeys. Trouwens ook de ontwikkeling van de eetbare koffiekopjes staat niet stil. In 2014 kwam Dominique Ansel met zijn Milk & Cookie shots en in 2015 kwamen we de Scoffee cup bij KFC tegen. Dit laatste eetbare kopje kom je zo nu en dan op de sociale media ook bij andere bedrijven tegen. Zulke initiatieven, maar vooral het eetbare bestek zijn  duurzame alternatieven die meewerken aan het verminderen van de plastic soep in onze oceanen.

Bron: Futurism Food

Website: Bakey's

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.