Eerste editie Gin & Rum Festival in Nederland

9-3-2020

  • Gin & Rum festival
  • Gin & Rum festival
  • Gin & Rum festival

De eerste editie van het Gin & Rum Festival vindt plaats op zeven locaties in Nederland, zoals op 21 maart in Scheltema Leiden, de Koepelgevangenis in Breda (28 maart), de Grote Kerk in Den Haag (18 april), Klokgebouw Eindhoven (9 mei), de Werkspoorkathedraal in Utrecht (6 juni), de Cruise Terminal Rotterdam (4 juli) en der Aa-Kerk Groningen (26 september). Elke locatie heeft een authentiek karakter, ligt gunstig in de stad en je kunt er onbeperkt proeven van meer dan 100 verschillende gin – en rum merken.

Van de Piña Colada tot de inmiddels niet meer weg te denken Gin & Tonic. Op de eerste editie van het Gin & Rum Festival draait werkelijk alles om deze twee distillaten. Zeven Nederlandse steden nemen dit jaar deel aan het nieuwe festival en elke locatie wordt omgetoverd tot waar gin & rum paradijs.

Dit festival maakt het mogelijk om samen met je vrienden de lekkerste Gin’s en Rum’s uit te proberen op verschillende unieke locaties in Nederland. Mis het niet!

Wat kun je verwachten bij het Gin & Rum festival?

Bij binnenkomst krijgen fijnproevers een volwaardig proefglas waarmee zij meer dan 100 verschillende soorten gin en rum onbeperkt kunnen proeven bij de stands van bekende en opkomende nieuwe merken. Naast deze proeverijen doen de bezoekers kennis op tijdens inhoudelijke workshops, maken zij eigen cocktails en dansen ze op fijne tunes in de silent disco. Ruik, proef en geniet terwijl je geïnspireerd raakt door de verhalen van gepassioneerde distillateurs en bartenders.

Gin & Rum line-up

Gin is populairder dan ooit en rum is sterk in opmars. Dit was volgens medeorganisator van het Gin & Rum Festival, Rick van Bezooijen, reden genoeg om de spirits dit jaar te ‘mixen’ in de line up van het drankfestival: ‘’Met ons festival trekken we – naast de gin drinker – nu ook een nieuwe, steeds groter wordende doelgroep aan: de rum drinker. Rum heeft haar stijging in populariteit te danken aan haar veelzijdigheid; denk aan de mix, in cocktails óf juist een glas pure rum met een ijsklontje. We merken dat ook het verhaal achter gin en rum steeds belangrijker wordt. Om die reden zijn er op onze festivals bijzondere lokale – en nichemerken aanwezig die zowel een feestje voor de mond als voor het oog zijn.’’

Like a virgin mojito

Zoals de naam doet vermoeden, kom je op het Gin & Rum festival voor de hoofdrolspelers: gin en rum. Uiteraard is er ook gedacht aan de Bob en de bezoekers die deze dag het liefst zónder alcohol beleven. Zo is er keuze uit diverse virgin cocktails, borrelplanken en street food. Even genoeg van het distillaten woordenboek? Een dansje wagen kan in de silent disco waar de dansbare deuntjes door de koptelefoons klinken. De regular tickets zijn online verkrijgbaar voor 26 euro inclusief boekingskosten.

Website: Gin & rum festival

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.