Eerste 3D geprinte gebouw van Europa

14-9-2016

Bij De Slaapfabriek in Teuge wordt volgend jaar juli het eerste 3D geprinte gebouw van Europa geprint. Het idee is ontworpen tijdens de Dutch Construction Hackathon door Bouwend en Innovatief Nederland. Het is de bedoeling een bijzondere vergaderlocatie te creëren met veel beleving, eentje die er ‘toe doet’.

Eerste 3D geprinte gebouw met zero footprint

Op 27 mei 2016 tijdens de Dutch Construction Hackathon ging bouwend Nederland de challenge van De Slaapfabriek aan: de ontwikkeling van een vergaderconcept op het gebied van duurzaamheid, schone technieken, vorm en beleving. Het resultaat is een iconisch gebouw waar in de toekomst trainers, coaches en management teams kunnen werken in een inspirerende omgeving.

Ook moet het gebouw het eerste 3D geprinte gebouw worden met zero footprint die volledig duurzaam is. De Slaapfabriek mikt op 40% minder CO2 uitstoot en 75% minder afvalstromen.

Het is de bedoeling dat het gebouw volgend jaar juli in slechts tien dagen wordt gebouwd. Meer informatie hierover in de video.

Financiering voor het project wordt gezocht via crowdfunding: NLINVESTEERD.

Website: De Slaapfabriek

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.