Een limited-edition PAC-MAN pizzadoos met augmented reality game van Pizza Hut

8-4-2021

  • PAC-MAN augmented reality game by Pizza Hut

Pizza Hut lanceerde in maart een ‘Newstalgia’-campagne om te vieren wat fans weten en leuk vinden aan het pizzarestaurant, met een eigentijdse twist. De limited-edition PAC-MAN pizzadoos met een augmented reality game en een kans om een op maat gemaakte PAC-MAN-speelkast te winnen. De campagne gaf een eigentijdse draai aan het vieren van alle dingen die mensen leuk vinden en associëren met het merk – van Book It!®-pins, klassieke arcadespellen, rode bekers en lampen in Tiffany-stijl en natuurlijk iconische Pizza Hut-pizza’s. 

Hoewel de campagne al is afgelopen, denken we dat het inspiratie kan zijn voor andere restaurants om op de één of andere manier wat nostalgie aan hun merk toe te voegen. Wie speelde er vroeger geen PAC-MAN, Tetris, Mario Kart of herinner je je SimCity nog? Daarnaast hebben we allemaal geleerd om niet met ons eten te spelen, maar op deze manier is het gaaf! 

Leestijd: 2 minuten 

#PizzaHutARcade | Een game spelen op de PAC-MAN pizzadoos  

Vanaf half maart konden fans die het AR PAC-MAN-spel speelden meedoen om kans te maken op hun eigen aangepaste Arcade1Up PAC-MAN-spelkast. Zo maakte je kansje moest een grote pizza bestellen bij Pizza HutDe QR-code scannen op de limited-edition PAC-MAN pizza box en het geweldige AR PAC-MAN-spel spelen. Om deel te nemen aan de sweepstakes moesten ze de aanwijzingen op het scherm volgen om hun score te delen met @PizzaHut op Twitter met de hashtag #PizzaHutARcade   #Sweepstakes. Je hoefde geen PAC-MAN-tovenaar te zijn om te winnen trouwens. Ongeacht je score, zolang je het deelde, maakte je kans om te winnen. De PAC-MAN pizzadoos was verkrijgbaar zolang de voorraad strekte. Lees alles over de officiële regels. 

 Op 3 april koos Pizza Hut willekeurig één gelukkige winnaar uit alle in aanmerking komende inzendingen die de op maat gemaakte PAC-MAN arcade-gamekast heeft gewonnen. 

“Het ontwerp en de creatie van PAC-MAN zijn geïnspireerd op de vorm van een pizza met een plak eruit, waardoor deze samenwerking zo geschikt is voor het merk PAC-MAN”, zegt Yutaka Fuse, hoofd Licensing and Branding bij BANDAI NAMCO Entertainment Inc. “PAC-MAN-spellen en Pizza Hut-pizza’s nemen een speciale plaats in de herinneringen van veel mensen; we zijn verheugd dat we door deze samenwerking leuke herinneringen kunnen creëren voor een nieuwe generatie PAC-MAN- en Pizza Hut-fans.” 

De ultieme pizzaliefhebber 

De acteur en komiek Craig Robinson was het gezicht van deze Pizza Hut campagne en voor de rest van het jaar. Bekijk hieronder de commercial rondom de PAC-MAN campagne.  

Website: Pizza Hut PAC-MAN

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.