Een creatieve oplossing voor het afvalprobleem op festivals

10-3-2016

Iedereen die weleens een festival heeft bezocht kent het afvalprobleem. Binnen mum van tijd ligt het terrein vol met lege plastic bekertjes, papieren en servetten. ThinkScream heeft hiervoor de oplossing: 15 minuten gratis Wi-Fi voor de mensen die hun afval netjes weggooien in de prullenbak!

ThinkScream heeft de oplossing voor het afvalprobleem

De Efteling begon er in 1959 al mee met Holle Bolle Gijs. Wie kent hem niet? Gijs die roept luid om eten, wanneer je hier gehoor aan geeft en wat afval in z’n mond gooit stopt die even met roepen om bijvoorbeeld een boer of scheet te laten, of dank je wel te zeggen. Een mooi voorbeeld over hoe je op een creatieve manier mensen hun afval op de juiste plek laat weggooien.

In India kennen ze dit probleem ook en de heren van ThinkScream kwam hierdoor dan ook uit op het idee van de ‘free Wi-Fi afvalbak’. Het idee is simpel. De afvalbakken hebben allemaal een led-scherm. Wanneer je er afval in gooit, verschijnt er een code op het scherm die je dan kunt gebruiken voor 15 minuten binnen een straal van 50 meter. De afvalbakken zijn al gebruikt op verschillende festivals in India.

Buiten het feit dat de bakken een relatief hoog prijskaartje hebben (zo’n € 1350,=) is het idee erachter zo gek nog niet. Ondanks dat het bereik de laatste jaren al vooruit is gegaan op festivals, blijft het soms nog lastig om filmpjes en foto’s te sturen via je telefoon. Daarnaast is het afvalprobleem op festivals een onderwerp dat constant terugkomt. De afvalbak uit India biedt een oplossing voor beide problemen.

Naast festivals zouden de bakken ook van pas kunnen komen voor gemeentes die ze zouden kunnen inzetten bij drukbezochte pleinen en plekken. Het houdt de boel schoon en snelwerkend internet is geliefd tegenwoordig!

Mocht je nou interesse hebben gekregen in de afvalbakken van ThinkScream, moet je wel contact opnemen met de producent in India. Voor zover wij weten zijn ze nog niet verkrijgbaar bij ons en zullen we het moeten doen met onze eigen Nederlandse Holle Bolle Gijs.

 

Website: ThinkScream

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.