Edible Cinema | Eten als extra beleving tijdens de film

23-1-2017

Bij de evenementen van ‘Edible Cinema’ krijg je voorafgaand aan de film een proefpakket met eten mee. De kleine gerechtjes die erin zitten zijn genummerd en mogen pas opgegeten worden wanneer de nummers in beeld komen tijdens de film. Hiermee wordt er in bepaalde delen van de film een extra beleving gecreëerd met aroma’s, textuur en smaak.

Edible Cinema

Na voorbeelden van 3D films, rooftop- en hottub bioscopen is ook dit een mooie extra beleving bij het naar de film gaan. We schreven al eerder kort over Electric Cinema in het Londense Notting Hill in 2012, toen de voorstellingen daar gedaan werden. Tegenwoordig worden de evenementen van Edible Cinema ook in andere bioscopen georganiseerd. Een film wordt op een andere manier beleefd: door aroma’s, textuur en smaak. Een scene waar bijvoorbeeld de zee in voorkomt kan dan samengaan met een gerecht waarbij zout en rokerig de boventoon voert.

Wat betreft de filmkeuze: dit kan van alles zijn. Elke genre komt aan bod, van Japanse animatie tot sci-fi fantasy films, het kan allemaal tijdens de avonden waarbij er ‘edible films’ gedraaid worden. Volgens de website kan er op 27 mei de film ‘Hangman Re-Hanged’ bekeken worden. Voor 35 pond krijg je hier naast de film ook acht hapjes en een welkomstdrankje aangeboden. We zijn benieuwd welk soort hapjes hierbij geserveerd worden! ;-)!

Website: Edible Cinema

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.