Ecocamp Patagonia | Inspiratie van pioniers in ecotoerisme

13-3-2018

Ecocamp Patagonia in het nationaal park ‘Torres del Paine’ is een milieuvriendelijke kampeeroptie in Chili die al in 2001 werd geopend. Het was de eerste volledig duurzame accommodatie ten zuiden van de Amazone met ’s werelds eerste ultramoderne geodetische koepelhotelkamers. Het kamp ligt in het nationale park ‘Torres del Paine’ in Chileens Patagonië en werd in 2017 uitgeroepen tot het 32e beste hotel ter wereld.

Ecocamp Patagonia

EcoCamp Patagonia werd in 2001 opgericht door Yerko Ivelic en Javier Lopez, twee Chileense ingenieurs en de oprichters van Cascada Expediciones. Met het doel om een ​​unieke, duurzame accommodatieoptie te creëren in het afgelegen gebied van ‘Torres del Paine’. Geïnspireerd op de levenswijze van een lokale inheemse ‘Kaweskar-stam’ en hun “laat geen spoor na” levensstijl en huizen. Zij bedachten de hypermoderne geodetische koepels hotelkamers, draaiend op zonne- en hydraulische energie en volledig milieuvriendelijk waarmee ze hun gasten een onderdompeling in de bijzondere omgeving aanbieden waarover andere hotels niet beschikken. Het was het eerste hotel ter wereld in zijn soort. Sindsdien heeft EcoCamp als inspiratie en voortrekker gediend in het ecotoerisme, met als gevolg acht andere vergelijkbare hotels over de hele wereld en veel aandacht voor duurzaamheid en ecotoerisme in hun eigen regio.

Cascada Expediciones

EcoCamp is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Chileense touroperator Cascada Expediciones, gespecialiseerd in avontuurlijke reizen van de hoogste kwaliteit. Cascada Expediciones werd gesticht in de regio Patagonië, Chili en gedurende de afgelopen 25 jaar hebben ze eco-vriendelijke trips georganiseerd in Patagonië, Chili, Argentinië en Bolivia met activiteiten zoals wandelen, bergbeklimmen, paardrijden, raften, kajakken, skiën, natuurobservatie en wijnreizen. In de afgelopen vijfentwintig jaar hebben meer dan 20.000 mensen die Chili bezochten, genoten van door Cascada georganiseerde tours vanuit onder andere EcoCamp Patagonië in heel Chili en omgeving.

Website: Ecocamp Patagonia

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.