EARTH Water | 33cl kartonnen verpakking nu 100% herbruikbaar

29-3-2019

  • Earth WaterEarth Water

Nederlands eerlijkste waterproducent EARTH Water zet deze maand een grensverleggende stap in het verduurzamingsproces van productverpakkingen. Door de toevoeging van de nieuwe plantbased dop, is het verpakkingsmateriaal van de 33cl kartonnen verpakking nu 100% herbruikbaar. Volgens oprichter Henk Witteveen is deze nieuwe bottle dé vervanger van de plastic fles. Hij vertelt: “Twaalf jaar geleden was EARTH de eerste producent die karton gebruikte als verpakking voor mineraalwater. Nu zetten we dezelfde innovatieve lijn door met deze de plant-based dop in samenwerking met Tetra Pak. We krijgen al ontzettend veel aanvragen van veel horecarelaties voor een alternatief van de plastic fles”.

Primeur EARTH Water bottle in Nederland voor het INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel

INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel heeft de primeur van Nederland en voert als eerste de nieuwe verpakking van EARTH Water. “De eerste reacties van onze gasten zijn super positief. We horen veelal dat het een logische tegenhanger is van de plastic fles. Als onderneming sta je middenin de samenleving. Iedere keuze die je maakt, heeft impact op het milieu. Om deze reden rollen we continu initiatieven uit waarmee we bijdragen aan een duurzame ontwikkeling en sociale verantwoordelijkheid. Door met deze verpakking te werken, kiezen we voor een duurzame variant en dus ook voor minder CO2 uitstoot”. Aldus Jolanda Sadni Ziane, General Manager van INK Hotel Amsterdam.

China ook om naar karton

Niet alleen in Nederland gaan de eerste hotels om voor de 33cl variant van EARTH. Ook China toont in grote getalen interesse in dit eerlijke product van Nederlandse bodem. Ondernemers achter EARTH, Henk Witteveen en Patrick de Nekker, zijn dan ook van plan deze markt in China actief te bedienen. “In samenwerking met Tetra Pak is er een verpakkingsmachine geplaatst bij een waterbron in de buurt van Tibet. Via deze weg kunnen we in China nog beter leveren aan de hotels. The Peninsula in Bejing krijgt van ons de primeur. In 2019 zullen er miljoenen verpakkingen volgen” aldus de Nekker.

Website: EARTH Water

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.