E.S.T.I.D.A. interior design & concept development | Realiseert 3 bijzondere restaurants

12-7-2019

  • Restaurant De Hoofdwachter l GorinchemRestaurant De Hoofdwachter l Gorinchem
  • Restaurant Comer l Egmond aan zeeRestaurant Comer l Egmond aan zee
  • Restaurant Comer l Egmond aan zeeRestaurant Comer l Egmond aan zee
  • Restaurant Comer l Egmond aan zeeRestaurant Comer l Egmond aan zee
  • Restaurant De Hoofdwachter l GorinchemRestaurant De Hoofdwachter l Gorinchem
  • Restaurant De Hoofdwachter l GorinchemRestaurant De Hoofdwachter l Gorinchem
  • toujours l Haarlemtoujours l Haarlem

Deze zomer heeft ESTIDA, interior design & concept development, drie bijzondere restaurants gerealiseerd die de trend van verluxing in de horeca weerspiegelen. Er is gewerkt met luxe materialen en mooie stoffen die een warme sfeer creëren. Interieurs die uitnodigen tot een comfortabel verblijf waar je nog even wilt blijven zitten. Uiteraard vergezeld van heerlijk eten en drinken.

Restaurant Comer by Polonio | Egmond aan Zee

Op een prachtige plek aan de duinen in Egmond aan Zee werd recentelijk Restaurant Comer by Polonio geopend. Onder leiding van de van oorsprong Spaanse chef José Polonio worden hier heerlijke Mediterrane gerechten geserveerd met veel aandacht voor vlees, vis en fruits de mer.

E.S.T.I.D.A. interior design & concept development vertaalde de beleving van eten en drinken in verschillende courts met ieder hun eigen uitstraling. Zo is er een grote open keuken, een koffiebar, wijnbar, bierbar, cocktailstation en een oesterbar. Er is een lounge gecreëerd aan het raam met uitzicht op de duinen en de zee en een verhoogde lounge bij de openhaard zodat je over de gasten heen kijkt en het zicht naar buiten behoudt.

ESTIDA Primeur l Toujours, Haarlem

De urban frenchy bistro Toujours in Haarlem krijgt een complete restyling. E.S.T.I.D.A. werd ingeschakeld om de zaak een upgrade te geven. Zij creëren de sfeer van een ‘bistro boudoir’, met veel spiegels, messing, geprinte fluwelen stoffen in combinatie met een stoere betonnen bar. Op de vloer komen Marokkaanse tegels die fungeren als een rode loper en gasten verleiden om naar binnen te gaan. De stoffen zijn speciaal voor Toujours ontwikkeld en handbeschilderd met afbeeldingen van Oost-Indische kers en pioenrozen.

De zaak en het terras blijven gedurende de verbouwing gewoon open. In de nazomer is Toujours, bistro boudoir, een feit. Het menu met klassieke Franse gerechten en een funky Amerikaanse twist blijft ongewijzigd.

Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem

Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem is gevestigd in een historisch pand en beschikt over twee verdiepingen met verschillende ruimten. Het interieur was aan vernieuwing toe. Aan E.S.T.I.D.A. de eer om de stijlkenmerken te behouden, een moderne twist aan het interieur te geven en elke ruimte aantrekkelijk te maken.

Het interieur kreeg een aantal opvallende items, zoals art-deco elementen en de metershoge luifelkast die vanaf de bar beneden doorloopt via de vide naar de bovenste etage. Het Wijnhuis op de begane grond is getransformeerd naar een eigentijdse ruimte met bakstenen wanden, muurschildering en riante, comfortabele banken met aaibare stoffen. Een heerlijke plek voor een goed glas wijn, al dat niet vergezeld door een lunch of diner. Op de kaart staat voor een ieder wat wils, van poké bowl tot zeetong en vegetarische curry, en ook met kinderen kan je hier uitstekend terecht.

Over E.S.T.I.D.A. interior design & concept development

ESTIDA ontwerpt toonaangevende interieurs en ontwikkelt markante horecaconcepten. Zowel in Nederland als daarbuiten creëren zij nieuwe belevingswerelden in gerenommeerde hotels, cafés en restaurants. Daarnaast tekenen zij voor het interieurdesign van wellnesscentra, winkels, kantoren en particulieren. ESTIDA realiseert heel uiteenlopende interieurprojecten en levert ze turnkey op. Daarnaast vindt in de eigen werkplaats de interieurbouw plaats van maatwerkelementen.

Website: E.S.T.I.D.A. interior design & concept development

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.