Dutch Roast | Restaurant Floreyn start nieuwe traditie

7-3-2018

Sunday Roast in een Hollands jasje. Vanaf zondag 25 maart kun je iedere laatste zondag van de maand bij restaurant Floreyn terecht voor een speciale Nederlandse versie van de Sunday Roast. Sappige, langzaam geroosterde big, verse worstenbroodjes, stevige erwtensoep, de smakelijkste garnituren in combinatie met een goed glas wijn of bier zorgen ervoor dat je met een heerlijk voldaan gevoel de week afsluit. Het restaurant wil hiermee de ultieme zondagmiddagbestemming worden voor vrienden en familie.

Dutch Roast | Sunday Roast in Hollands jasje

“Ik kwam op het idee door de gezellige zondagmiddagen die ik vroeger met mijn familie had. Samen wandelen, gevolgd door verse worstenbroodjes en een kop soep. Met de Dutch Roast bied ik nu mijn publiek bij Floreyn een uitgebreide versie van deze zondagmiddagen,” aldus chef-kok Jasper Holthuis. Voor de eerste editie staat het varken op het podium. Het vlees wordt verwerkt in alle drie de gangen van de lunch – zelfs in het dessert. Echter is bij de samenstelling van het menu ook aan de vega’s gedacht met een ruime keuze aan vegetarische gerechten. Het restaurant werkt zoveel mogelijk met producten van Hollandse bodem; van geroosterde aardappels, pastinaak, linzen en bloemkoolgerechten tot vlees en vis van de grill. Uiteraard vergezeld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken.

De Dutch Roast is voor iedereen die een lekkere, luie zondagmiddagbesteding zoekt. Restaurant Floreyn biedt een uitgebreide, late lunch – vooral leuk met een groep vrienden en familie – en daarna kun je verzadigd, in je pyjama thuis op de bank gaan hangen. De Dutch Roast is van 12.00 tot 18.00 uur en het menu, bestaande uit drie gangen, kost €29,50 per persoon. Per editie serveert Floreyn een wisselend menu en reserveren is verplicht!

Restaurant Floreyn

Sinds de opening in juni 2017 maakt het team van restaurant Floreyn zich hard voor de rijke geuren en smaken die ons land rijk is. De Nederlandse keuken staat centraal met ons culinaire verleden in een nieuwe stijl. Al het mooie van Hollandse bodem en de Noordzee wordt aangevuld met lokaal gebrouwen en gedestilleerde dranken. Daarnaast werkt het team zoveel mogelijk met huisgemaakte producten, van brood tot friandises, en van rolmops tot speculaas. Ook in het interieur is nagedacht over Neerlands trots. Dit is onder andere te zien op het plafond dat een weergave is van de verkaveling van Nederland, de kunst van oude fietsen, het NAP dat door het hele restaurant is aangegeven met een gouden lijn én het barmeubel dat verwijst naar de rietveldstoel. Meer info: www.restaurantfloreyn.nl.

Over het team

Daar waar Floreyn een jaar terug de deuren openden, zat vroeger restaurant Braque. Een bekende plek voor chef-kok Jasper Holthuis (37) omdat hij daar ruim vijf jaar de keuken aanstuurde. Compagnons Thijs Kooman (46) en Stephanie Schutte (45) leerde hij kennen bij hun restaurant SenT. Dit duo werkte voorafgaand aan de oprichting van SenT bij Binnen-Buiten en ontmoette daar de vierde compagnon. Marc Boonen (35) is ruim 8,5 jaar werkzaam geweest bij dit café waarvan 3,5 jaar als bedrijfsleider.

Website: Restaurant Floreyn

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.