Dubbeldeksterras of terrasflat | Eén van de oplossingen voor terrassen?

26-5-2020

  • Tekening van de terrasflat van Horecaontwerpbureau Uitzuid
  • Tekening van de terrasflat van Horecaontwerpbureau Uitzuid

We zien de afgelopen weken leuke ideeën voorbij komen waarmee er binnen de anderhalvemetereconomie zoveel mogelijk verdiend kan worden. Zo kwamen we het idee van een dubbeldeksterras over het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht tegen. Volgens een artikel op 1Limburg een idee van het Derlon Hotel. En het Horecaontwerpbureau Uitzuid bedacht een terrasflat, een extra laag terras op 2,5 meter hoogte en op omgebouwde festivalsteigers.

Leuke ideeën die vooral afhankelijk zijn van de kosten die ervoor gemaakt moeten worden en of de gemeenten er een vergunning voor gaan afgeven. En er komen natuurlijk meer gasten in de schaduw te zitten! Daarnaast zijn dit soort oplossingen ook leuk voor hoge ruimtes binnen, hiervan hebben we in het verleden ook wel voorbeelden gezien. 

De terrasflat

Horecaontwerpbureau Uitzuid bedacht een oplossing voor al deze horecaondernemers met een kleiner terras; de terrasflat. Door een terras de hoogte in te bouwen op omgebouwde festivalsteigers, wordt het terras uitgebreid. Eten en drinken zou je met een katrol en een dienblad naar boven kunnen verplaatsen.

Maarten Wijnen, de bedenker van de Terrasflat is van origine ontwerper en heeft zich  gespecialiseerd in horeca, interieur ontwerp en alle zaken er om heen, vooral de ‘guest journey’. Het idee ontstond naar aanleiding van een opmerking van iemand die vroeg, “en hoe moet dat dan, als je wel een café hebt en maar een klein terras?” Volgens Maarten is het dus zo op te lossen!

Website: Horecaontwerpbureau Uitzuid

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.