Dubai gaat voor drone als zelf vliegende taxi

1-3-2017

In Dubai is het vanaf deze zomer mogelijk om in een zelf vliegende taxi te stappen. Passagiers kunnen plaatsnemen in een drone en een bestemming selecteren. De drone, genaamd Ehang184, vliegt hier vervolgens zelf naartoe. Dit nieuwe vervoersmiddel moet ervoor zorgen dat er minder ongelukken gebeuren op de wegen en dat passagiers sneller van A naar B vervoerd kunnen worden.

Zelf vliegende taxi

Het kon ook nergens anders zijn dan Dubai. Vanaf juli zal er een zelf vliegende taxi rondvliegen die passagiers van bestemming naar bestemming brengen. De drones halen snelheden tot 100 km/u, vliegen afstanden van maximaal 50 kilometer en kan een half uur lang in de lucht blijven. Een familie uitstapje wordt lastig, vooralsnog biedt de Ehang plek aan één persoon met eventueel een kleine koffer. De taxi’s zijn volledig elektrisch en worden bestuurd vanuit een commando centrum.

Dubai

Dubai laat met de introductie van vliegende taxi’s wederom zien dat ze zich willen profileren als ‘stad van de toekomst’. Projecten als de Burj Khalifa (hoogste gebouw ter wereld), het onderwater hotel, de Palm Islands en nu de drones laten zien dat alles mogelijk is in de stad. Een ander toekomstig futuristisch project in Dubai is het transport systeem Hyperloop, hiermee kunnen vracht en passagiers in cabines aan supersonische snelheden door een vacuüm buizenstelsel reizen.

Bron: Springwise

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.