Drunken Dumpling | Mega soep dumpling

18-10-2016

Drunken Dumpling in New York heeft een unieke specialiteit, namelijk de XL XLB. De XL XLB is een mega soep dumpling. Deze extra grote dumpling wordt gevuld met krab, coquilles, garnaal en varkensvlees in combinatie met kip, varken en vegetarische bouillon.

Drunken Dumpling wordt gerund door Yuan Lee, het restaurant is echt een familiedingetje met Lee’s moeder Qihua Guan als chef-kok. Zij is één van de beste dumpling experts in de Verenigde Staten.

Hoe wordt de mega soep dumpling gemaakt?

Om de extra grote soep te maken wordt een kom gevuld met de bovenstaande ingrediënten en overgoten met de bouillon. Aan de bouillon wordt vooraf gelatine toegevoegd, wanneer de soep alle ingrediënten bevat wordt deze in de koelkast gezet om af te koelen. Door de gelatine wordt de bouillon een vaste substantie. Na een paar uur in de koelkast wordt de soep in het dumpling deeg gestopt. Nu kan de dumpling worden gestoomd en is deze klaar om samen met een rietje geserveerd te worden, met een lepel eten is geen optie!

Bekijk hier hoe de mega dumpling gemaakt wordt.

Website: Drunken Dumpling

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.