Driving Barista App | Veilig in het verkeer

3-10-2016

  • Driving Barista App

Met de Driving Barista App kunnen automobilisten gratis koffie verdienen. Er moet dan wel eerst 100km gereden worden zonder dat de smartphone gebruikt wordt tijdens het rijden. De app begint met tellen zodra het mobieltje op z’n kop in de auto ligt. Als het mobieltje onderweg opgetild wordt, verliest de automobilist zijn kilometers en gaat de teller weer op nul voor het kopje koffie. Ook na de eerste 100km kan er nog gratis koffie verdiend worden. Daarna ontvangen de gebruikers van de app om de 200 ‘mobiel-vrije’ kilometers een voucher. Momenteel is de app alleen te downloaden en gebruiken in Japan.

Driving Barista App

De app is een samenwerking tussen autofabrikant Toyota, koffieketen Komeda’s Coffee en communicatiebureau KDDI Coorporation met als doel het smartphone gebruik in de auto te minderen. Interpolis deed in Nederland al onderzoek waaruit bleek dat afleiding in 66% van de gevallen de oorzaak is van auto ongelukken. Smartphone gebruik speelt hier een grote rol in.

Zelf introduceerde Interpolis al hun AutoModus app om het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer tegen te gaan. Wij neigen toch meer naar de Japanse Driving Barista app waarmee er gratis koffie verdient kan worden. Welk koffieketen en eventuele partners gaan dit in Nederland oppakken?

Bron: PSFK

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.