DRINKiQ campagne | Landelijke campagne van Diageo om kennis over alcohol te vergroten

1-10-2020

  • De DRINKiQ campagne van Diageo
  • De DRINKiQ campagne van Diageo

Diageo, wereldleider op het gebied van gedestilleerde dranken, kondigt een landelijke campagne aan die inzet op verantwoorde alcoholconsumptie. De DRINKiQ campagne heeft als doel de kennis omtrent alcohol te verhogen, zodat mensen zich bewust worden van de effecten van overmatig gebruik. De nationale campagne zal zich online afspelen op nieuwssites en social media in de vorm van een DRINKiQ-platform en een quiz. Hiermee krijgen mensen op een informele manier de nodige kennis, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken en op een positieve manier van een glaasje kunnen genieten.


Een mentale pandemie | Niet als het aan de DRINKiQ campagne ligt

Corona heeft niet enkel een impact op ons fysiek, maar zeker ook op ons mentaal welzijn. Vooral de voortdurend wijzigende situatie rond het virus, zorgt voor onzekerheid die bij heel wat mensen stressgevoelens losmaakt. Naar aanleiding van onderzoek van EenVandaag wordt er gesproken over een mentale pandemie die op ons afkomt. Als we kijken naar de bevolking onder de 30 jaar, zien we dat maar liefst 74% van de ondervraagden zegt dat ze last hebben van stress, onzekerheid of vermoeidheid.

Samen met de Landelijke Kamer van Verenigingen, trapte Diageo daarom afgelopen weekend de DRINKiQ campagne af tijdens het Beleid, Organisatie en Management Congres. Via deze samenwerking wil Diageo studentenverenigingen informele tools bieden om het thema onder de aandacht te brengen bij hun leden. Tijdens het BOM-congres zetten maar liefst 30 bestuurders hun handtekening om zich tijdens het komende academiejaar actief te willen inzetten voor verantwoorde alcoholconsumptie. Joëlle Bink, assessor der Landelijke Kamer van Verenigingen: “Als overkoepelende vereniging, voelen we ons uiteraard medeverantwoordelijk voor zowel het fysieke als het mentale welzijn van onze leden. Dankzij onze samenwerking met Diageo, hopen we de leden van onze lidverenigingen meer kennis bij te brengen over het effect van alcoholconsumptie en overmatig alcoholgebruik tegen te gaan.”

Alcohol om onze stress weg te drinken?

Ondanks dat de meeste mensen hun drinkgewoonten tijdens de coronapandemie niet hebben gewijzigd, bestaat de kans dat sommigen willen ontsnappen aan gevoelens van stress en onzekerheid door meer dan normaal te drinken. Daarom lanceert Diageo een nieuwe campagne die inzet op verantwoord alcoholconsumptie. Athanasia Kanli, Head of Corporate Relations Benelux bij Diageo: “We voelen dat in deze onzekere tijden een campagne als DRINKiQ ècht nodig is. Op die manier hopen we mensen op een positieve manier van een glaasje te kunnen laten genieten, de kennis over alcohol te vergroten en te sensibiliseren voor gematigde alcoholconsumptie.

 

Website: DRINKiQ campagne

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.