DoorDash | Gebruikt robots voor hun bezorgdienst

13-6-2017

DoorDash is een on-demand restaurant bezorgdienst die klanten gerechten van lokale bedrijven bezorgt, nu dus ook door robots! Het bedrijf dat in 2013 werd opgericht, is nu nog alleen te vinden in de Verenigde Staten en Canada, maar willen hun diensten naar alle hoeken van de wereld brengen.

De robots van DoorDash

Begin 2017 heeft DoorDash uitgebreide tests uitgevoerd met zes food delivery robots in Californië. De robots zijn ontworpen door Starship Technologies, een in Londen gevestigde robotica-onderneming. Starship Technologies streeft ernaar om on-demand levering efficiënter te maken in drukke stedelijke gebieden, waar rijden vaak een uitdaging is.

Volgens het bedrijf zijn de robots het best geschikt voor de kortere bezorgtrips van tussen één en twee mijl, terwijl de ‘Dashers’ – menselijke koeriers – van het bedrijf, de grotere en complexere bezorgingen doen. Hieronder een video over de robot delivery service.

Veranderingen in de verwachtingen van de klant bij voedselbezorging

Volgens recente gegevens van Lux Research zijn de consumenten bereid om meer te betalen voor elke toegevoegde laag van gemak in de voedselketen, van online boodschappen doen tot het laten bezorgen van restaurantmaaltijden. Daarom experimenteren steeds meer bedrijven met nieuwe manieren om producten naar hun klanten te brengen.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat we een bedrijf zien dat eten bezorgt met robots. In mei schreven we een artikel over de robots van Domino’s Pizza, robots waarmee ze ook pizza’s gaat bezorgen in geselecteerde Nederlandse en Duitse steden. Ook deze robots werden ontworpen door Starship Technologies.

Zijn deze robot bezorgdiensten de toekomst? Wij denken dat het nog wel even duurt voordat je ze vaker gaat zien in het straatbeeld. Zelfs de CEO van DoorDash geeft aan dat hij de robots als aanvulling ziet op zijn huidige ‘Dashers’ in de video van BuzzFeed News. Een leuke video, waarin de interviewer een maaltijd probeert te pikken uit de robot. Ook interessant om meer begrip te krijgen van de mogelijkheden van de robots.

 

Website: DoorDash

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.