Domino’s Pizza is ‘Paving for Pizza’ in Amerika | Een slecht wegdek kan je pizza verpesten!

11-2-2019

  • Paving for PizzaPaving for Pizza
  • PavingforpizzaPaving For Pizza

We hebben het initiatief ‘Paving for Pizza’ van Domino’s Pizza in Amerika, geïnitieerd in juni 2018, tot vanochtend volledig gemist maar voor deze ene keer vinden we dat niet zo erg. Op deze manier kunnen we namelijk kijken of het puur een social mediastunt was of dat ze ‘Paving for Pizza’ daadwerkelijk uitvoeren. Toevallig zijn wij recent nog in de staten Florida en New York geweest en als je een auto huurt valt het op hoe verschrikkelijk slecht de wegen daar worden onderhouden. Domino’s Pizza heeft daar vorig jaar juni op ingespeeld met de actie ‘Paving for Pizza’. Het bedrijf riep fans op om slecht wegdek te melden op de website pavingforpizza.com, zodat zij het kunnen gaan repareren waardoor hun pizza’s zonder beschadigingen kunnen worden bezorgd. Scheuren, kuilen en andere vormen van een slecht wegdek kunnen immers een desastreus effect hebben op de pizza’s die bezorgd worden.

Paving for Pizza

“Heb jij ooit een kuil geraakt waardoor je omviel? We weten dat dit kan gebeuren als je in Amerika een pizza gaat ophalen voor thuis. Wij willen geen lekkere pizza’s mee naar huis geven, die er niet onbeschadigd aankomen”, aldus Russel Weiner, directeur van Domino’s USA. “Domino’s geeft te veel om zijn klanten en pizza’s om dat te laten gebeuren.”

Domino’s heeft inmiddels al meerdere gemeentes geholpen met het repareren van wegen die hun klanten moeten nemen om de vestiging te bereiken. Waaronder Bartonville in Texas; Milford in Delaware en Athens, Georgia en Burbank in California.

Klanten die geïnteresseerd waren, konden wegen in hun stad opgeven om door Domino’s Pizza opnieuw te laten asfalteren, door hun postcode in te vullen op de website van Paving for Pizza. Wanneer hun stad is gekozen, worden zij op de hoogte gesteld en de stad ontvangt een geldbedrag om het slechte wegdek opnieuw te laten asfalteren zodat de pizza’s onbeschadigd bezorgd kunnen worden.

Nadat deze stunt voor veel reacties op social media had gezorgd en meer dan 130.000 mensen zich hadden opgegeven heeft Domino’s besloten om minimaal één kuil te repareren in elk van de 50 staten. Niet alleen een mediastunt dus, ‘Paving for Pizza’! Als je hier in Europa een slecht wegdek richting een Domino’s Pizza ontdekt, kun je die niet melden! De campagne geldt alleen voor Amerika en echt onze wegen zijn zo goed onderhouden in vergelijking.

Website: Paving For Pizza

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.