Doloris’ Meta Maze in Tilburg | Surrealistisch kunstdoolhof en rooftopbar

2-5-2019

  • Doloris' Meta MazeDoloris' Meta Maze
  • Doloris' Meta MazeDoloris' Meta Maze
  • Doloris' Meta MazeDoloris' Meta Maze
  • Rooftop bar Doloris' Meta MazeRooftop bar Doloris' Meta Maze

Na bijna tien maanden bouwen is het op 17 mei zover; Doloris opent de deuren van haar surrealistische kunstdoolhof Meta Maze en rooftopbar voor publiek. Doloris is hèt nieuwe creatieve complex van Nederland! Doloris’ Meta Maze (zoals het doolhof officieel heet) is dé nieuwe creatieve trekpleister van Tilburg. Het prikkelt je zintuigen op zo’n manier dat dit tot een nieuwe kijk op de wereld kan leiden. Een surrealistisch doolhof van 400 m2, bomvol kunst en een hoog Alice in Wonderland, Narnia of Strager Things gehalte. Met 40 ervaringskamers is Meta Maze de enige ‘immersive art experience’ van dit formaat in Europa en qua vorm uniek in de wereld.

Doloris’ Meta Maze | Een stap in een andere wereld

De kunstinstallatie in Tilburg is de opvolger van het surrealistische doolhof Peristal Singum in Berlijn dat van april 2010 tot maart 2014 meer dan 40.000 bezoeker trok en dito onvergetelijke ervaringen losmaakte. De installatie daagt je uit een stap in het onbekende te zetten. Een alternatieve realiteit die het zelfbewustzijn en de verbeelding triggert en je zintuigen op scherp zet. Onder leiding van de bedenker van het doolhof Tim Henrik Schneider heeft Berlijns kunstenaarscollectief Karmanoia samen met een team Nederlandse kunstenaars de installatie gebouwd. “We zijn blij dat we eindelijk bezoekers uit kunnen nodigen om dit driedimensionale schilderij binnen te lopen en er deel van uit te maken. Dit is een meeslepende ervaring. Elke beweging, sensatie en blik die de bezoeker daarbinnen maakt, zal het doolhof blijven vormen en het een plek maken voor hele bijzondere ervaringen”, aldus Schneider.

Daarover zegt hij: “Een doolhof is een wandelpad of netwerk van paden, meestal leidend van een ingang naar een uitgang. In tegenstelling tot een gemeenschappelijk doolhof, stelt Meta Maze niet het doel om je weg naar buiten te vinden. “Meta” is iets wat niet voor de hand ligt, over of achter de grens van het gebruikelijke en zichtbare. Als je Meta Maze betreedt, kan je een plaats ervaren die voorbij het eigenlijke doolhof ligt, mogelijk in jezelf.”

Rooftopbar Doloris | Wereldse smaken met uitzicht op de skyline van Tilburg

Boven het kunstdoolhof vind je Doloris’ Rooftop. Op deze unieke locatie als verbinding tussen de Spoorzone en de binnenstad, kun je ontspannen en genieten van de skyline van Tilburg. Het rooftop restaurant samen met het dakterras (inclusief 360° uitzicht) maakt van Doloris een van de grootste rooftops in de Benelux. Tijdens de zoektocht naar een locatie voor de kunstinstallatie stuitte Joep van Gorp op een bijzondere plek; een oud postkantoor direct naast het Centraal Station van Tilburg, met daar bovenop een groot dakterras. Samen met horeca-ondernemer Jaap van Ham, eigenaar van Polly Maggoo, Cafe Bakker en Het Ketelhuis, en Steffan Oerlemans en Gijs van der Velden, van creatief cateringbedrijf Cookaholics, is het plan voor de rooftopbar uitgewerkt.

“Doloris’ Rooftop is een plek waar je kunt genieten van ontzettend uiteenlopend, maar verrassend streetfood, toffe cocktails, lekkere drankjes en een heel relaxte sfeer. Een rooftop klinkt als iets dat vooral buiten is, maar we hebben evenveel zitplaatsen binnen als buiten.” aldus horecaondernemer Gijs van der Velden. “We serveren streetfood van over de hele wereld, creatief gepresenteerd in uiteenlopende gerechten om te delen. Je kunt je bezoek aan het kunstdoolhof combineren met een bezoek aan de rooftop, maar de rooftop is ook altijd los te bezoeken.” aldus Gijs.

Website: Doloris' Meta Maze

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.