Divya’s Kitchen | Ayurvedische keuken in New York

28-6-2017

  • Photo credit - Divya’s Kitchen

Gisteren publiceerden wij een trendboekje over de Nederlandse Wellness industrie, en één van de internationale trends die we gespot hebben is de ‘gezonde keuken’. Wellness gaat over het ‘from body to mind’ gezond voelen. Een van de dingen die een gezonde lifestyle typeert zijn ‘foods with a function’. Neem bijvoorbeeld kurkuma, een power food dat vaak gebruikt wordt in de Ayuvedische  keuken. Kurkuma wordt ook vaak gebruikt bij Ayurvedische behandelingen. Het menu bij Divya’s Kitchen in New York zou goed gebruikt kunnen worden als menu voor een restaurant in een Wellness resort.

Divya’s Kitchen in New York

In de herfst van 2016 werd Divya’s Kitchen geopend aan 25 1st Avenue in New York. In het restaurant worden verse, gebalanceerde gerechten geserveerd. Alle gerechten zijn gebaseerd op de authentieke  tradities van Shaka Vansiya (SV) Ayuveda (de traditionele geneeswijze uit India). Volgens Divya leert Ayurveda ons hoe we op verschillende manieren in balans kunnen blijven en hoe eten ons aangeboren vermogen voor genezing en wellness kan herstellen.

In het restaurant worden alle producten zoals kaas, amandelmelk en brood helemaal zelf gemaakt. Enkele voorbeelden op het menu:

  • De ‘Pink Strawberry Mint shake met rauwe amandelmelk’.
  • Als voorgerecht ‘krokante gepofte rijst met pistache, amandelen, pecannoten, rozijnen en veenbessen’.
  • Als salade ‘Jicama – een avocado salade met rucola, waterkers en een walnoot-avocado dressing’.
  • Als hoofdgerecht ‘Seasonal khichari (stoofpot van rijst en linzen) met groene bonen, wortels, courgette, chutney van boerenkool-mint-koriander’.
  • Als dessert de kalmerende thee ‘peace of mind’.

Klinkt gezond toch?

De Ayurvedische keuken in een Wellness Resort

De Ayurvedische keuken wordt onder de bewuste consument steeds belangrijker. Om balans te promoten worden voornamelijk natuurlijke ingrediënten zoals gember, ghee (boter van buffelmelk) en kurkuma gebruikt. Kurkuma is een oranje specerij dat in het Ayurvedische systeem gebruikt om ziektes te voorkomen. Eerder schreven we al over super lattes zoals de ‘gouden melk’ (amandelmelk met kurkuma en honing). De Ayurvedische keuken is interessant voor de consument die op zoek is naar ‘foods with a function’ en voor chefs die bij een Wellness resort werken.

Website: Divya's Kitchen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.