Disaronno Innovation Hunter | Het ontdekken van innovaties op gebied van cocktails

27-11-2017

‘The Mixing Stars’ wedstrijd voor bartenders evolueert naar het ‘Disaronno Innovation Hunter’ project waarmee het een reis wordt naar de meest innovatieve trends in de internationale mixology.  In 2 video’s introduceert Tess Posthumus, Mixing Star 2013, 2 innovatieve bartenders: Wouter Bosch van Rosalia’s Menagerie en Kevin Kroon van Door 74. Wouter Bosch gaat voor duurzaamheid en Kevin Kroon zoekt naar aantrekkelijke cocktails met een lage alcoholpercentage (ABV = Alcohol by Volume). Hun ontdekkingstocht naar innovatie is gestart in Milaan en na Amsterdam gaan ze naar Londen. Alle innovaties in chronologische volgorde zijn te vinden op de Facebook pagina van The Mixing Stars.

Disaronno Innovation Hunter

Disaronno mixability, de competitie die 10 jaar lang talenten heeft aangetrokken heeft besloten The Mixing Stars te transformeren in ‘the Innovation Hunter’. Een social media platform waarop Disaronno een zoektocht start naar de meest innoverende trends en recepten in mixology, ondersteund en begeleid door experts. Disaronno, de meest gedronken Italiaanse likeur, heeft gekozen voor drie grote steden: Amsterdam, Milaan en Londen.

Amsterdam

Tess Posthumus, begeleid de zoektocht in Amsterdam, zij is bekend bij Disaronno door het winnen van de Mixing Star in 2013 en is bartender, blogger en schrijver in Nederland. Haar keuze op het gebied van innovatie past perfect in de stijl van één van de groenste steden van Europa en binnen de grote makro trends die momenteel niet alleen de wereld van de cocktails veranderen maar ook de maatschappij. In Amsterdam is dit duurzaamheid en hoe je lekkere cocktails kunt maken met een lager alcohol percentage (Alcohol by Volume) zodat we verantwoordelijker kunnen drinken.

De duurzame manier van cocktails maken van Rosalia’s Menagerie, wordt in beeld gebracht door bartender Wouter Bosch. Hij focust op het verantwoordelijk gebruiken van ‘raw materials’, het verminderen van verspilling en zorgt voor zo weinig mogelijk voedselkilometers bij de producten die hij koopt. Deze aanpak kan leiden tot het ontdekken van creatieve nieuwe ideeën en oplossingen binnen de wereld van de mixology. Verantwoordelijk mixen betekent ook het kunnen serveren van en smaakvolle cocktail met een laag alcoholpercentage. Een kunst die de Nederlandse bartenders de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Bekijk hier de video waarin Kevin Kroon van Door 74 een lekkere ‘low ABV’ cocktail maakt.

Milaan & Londen

De ontdekkingstocht is begonnen in Milaan, met een bezoek aan twee jonge en briljante bartenders – Flavio Angiolillo (Backdoor 43) en Filippo Sisti (Carlo e Camilla in Segheria). The Mixing Stars heeft de nieuwe visie, push naar innovatie, vitaliteit en motivatie om nieuwe ideeën te laten zien, gestart in Milaan, één van de toonaangevende steden in de mixology. Na Amsterdam gaan ze naar Londen, waar een uniek concept is ontstaan, Crucible, een bartender ‘coworking’ hotspot waar experts die hun creativiteit willen ontdekken en testen, alles vinden wat ze nodig hebben.

Website: Disaronno

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.