Dinner With The Queen | Culinaire Bij–levenis!

21-5-2019

  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen
  • Dinner with the QueenDinner with the Queen

Tegenwoordig worden steeds meer mensen zich bewust dat er zonder bijen ook geen paprika, frambozen of mosterd meer zijn. Elk van die gewassen zijn pas levensvatbaar na bestuiving door een bij, en ze zijn niet de enige! Maar liefst driekwart van al onze groentegewassen zien pas het levenslicht na bestuiving. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn deze bontgekleurde wezentjes de scheppers van het zogenaamde ‘nectar van de goden’: honing. Met ‘Dinner With The Queen’ brengen organisator Gilles De Backer en chef Lieven Lootens hulde aan de bloemetjes en de bijtjes, met name de koninginnebij. Je kunt reserveren voor een heerlijk menu van 17 juni tot 14 juli op hun website. Locatie: Plukweide purfruit op de rand van Oost- & West-Vlaanderen: Dentergem, Oeselgem.

Dinner with the queen | Een verhaal over de bloemetjes en de bijtjes

De culinaire bij-levenis dompelt gasten van kop tot teen onder in het magische rijk van de koninginnebij. Daarvoor tovert ‘Beste Culinaire Bloemenchef Benelux’ Lieven Lootens, zijn liefde voor bloemen om naar een zintuiglijk festijn waar unieke smaakpaletten met bloem- en honingtoetsen de boventoon voeren. Gasten worden ontvangen met een ‘Save The Queen’ Gin cocktail en krijgen een rondleiding door de fruitranken van de plukweide en bezoeken de bijenkasten. Verder bestaat de bij-levenis uit een 5-gangenmenu Live Cooking op de Quan. Zij serveren onder andere ‘gevulde courgettebloem met Oosterscheldekreeft en bloempollen’ en ‘Citrusafrikaantjes & honing, warm gerookte en gelakte wilde zalm’. Het diner wordt afgesloten met bloementhee en mignardises. Er worden aangepaste wijnen en geïnfuseerd water bij de gerechten geschonken.

Initiatief van Gilles De Backer en Lieven Lootens

Gilles De Backer is de organisator hetgeen hij doet via Creative Mind Utopia Events onder het motto: ‘Those who don’t believe in magic will never find UTOPIA’. “Al vanaf de organisatie van mijn eerste event wist ik het zeker, mensen samenbrengen en onderdompelen in unieke ervaringen dat geeft mij een ongelofelijke voldoening. De jaren daarna besefte ik dat je door het organiseren van activiteiten ook een klein beetje dirigent bent van de toekomst. Zo breng je onverwachte ontmoetingen en herinneringen tot stand die mensen hun verdere leven kunnen bepalen. Dit wil ik dan ook graag verder blijven doen en met het oog op mensen bewust te maken van maatschappelijke thema’s en hen ook aan te zetten tot actie. Graag draag ik daar dan ook mijn steentje aan bij.”

Lieven Lootens heeft als chef al enkele titels gewonnen waaronder ‘Beste Culinaire Bloemen Award 2018’ en in 2011 was zijn restaurant ‘Beste Groentenrestaurant’. “Koken is het streven, om met het grootste respect en de minst merkbare beweging, de mooiste expressie van het ingrediënt naar voor te brengen. Elk seizoen opnieuw ondernemen we de zoektocht naar de mooiste producten en combineren we ervaring met nieuwe inzichten en technieken om zo de heerlijkste gerechten te creëren. Kook met je verstand maar bovenal met je hart, je gevoel en je liefde; alle onmisbare ingrediënten voor het lekkerste gerecht.”

Website: Dinner with the Queen 

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.