Dinner with the Queen 2021 | Het culinaire belevingsevent rondom de bijenkoningin

16-3-2021

  • Dinner with the Queen 2021
  • Dinner with the Queen - imker Ronny De Vylder
  • Dinner with the Queen - imker Ronny De Vylder legt uit
  • Dinner with the Queen - team van Brouwerij Van Steenberge
  • Dinner with the Queen 2021
  • Dinner with the Queen 2021 - 't Aardse Paradijs
  • Dinner with the Queen 2021

Eventplanner Gilles De Backer ( UTOPIA Events) & Topchef Lieven Lootens ( ’t Aards Paradijsgaan hun gasten weer verrassen met tal van extra belevingservaringen tijdens alweer de derde editie van Dinner with the Queen 2021. Een uniek culinair avontuur, waarbij het belang van de bijenkoningin & haar werkers centraal staat of hoe klimaatsensibilisatie ook op een uiterst positieve manier kan ervaren worden. 

We schreven al eerder over dit bijzondere evenement in België, het vindt plaats in een pluktuin, je kunt kiezen uit diverse data tussen 1 juni en 21 augustus, per avond kan er 1 stel blijven slapen, gasten kunnen zelf de biodiversiteit van hun tuin vergroten en zijn er na het evenement in 2020, 850 bij-vriendelijke bomen geplant in Peru om de CO2 uitstoot te compenseren.  

Leestijd: 3 minuten 

Dinner with the Queen 2021 start met een terugblik op 2020 

2020 was een jaar met de gekende beperkingen, maar ze hebben vorige zomer gedurende de maand juli 900 gasten mogen ontvangen in een aangepaste coronaveilige setting. Terwijl we met z’n allen de bijen wilden redden, hebben zij ons van totale opsluiting gered vermeld Gilles! Dankzij deze deelname heeft de organisatie de belofte kunnen waarmaken om in samenwerking met “Go Forest (zusterorganisatie van CO2 logic) in 2021, 850 bijvriendelijke bomen in Peru te laten planten. Op die manier compenseerden ze de Co2 uitstoot van het event in 2020, vermelden Lieven en Gilles. 

Wat kunnen we zelf doen voor de bijen in eigen tuin 

Daarnaast hebben 150 gasten die zich vorig jaar, na het diner hebben geregistreerd, afgelopen zaterdag hun bij-vriendelijke boom op Purfruit af kunnen halen om de biodiversiteit in eigen tuin te vergroten. 

Sarah Parent CEO GOFORESTWij planten bomen daar waar ze de grootste impact hebben. Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag één van de grootste bedreigingen die weegt op onze planeet. Go Forest wil de natuur herstellen door het planten van de juiste boomsoorten in gebieden waar ze de meest positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, CO2-opslag, tewerkstelling, levensonderhoud en plaatselijke economieën. Go Forest doet niet enkel aan bebossing, maar ook aan het actief voorkomen van bomenkap en het herstellen van de bodem via de regeneratieve landbouw. 

In het eerste jonge levensjaar van de boompjes, heb je er 25 nodig per ton CO2, dus hebben we met 850 bomen van Dinner with the Queen 34 ton CO2 gecompenseerd. Heel mooi, wetende dat de boompjes de komende jaren groeien en dus nog meer CO2 gaan capteren. 

Dinner with the Queen 2021 

Aan de basisformule verandert er niks, maar de beleving, het culinaire & het samenbrengen van mensen staat zoals ook in de voorbije jaren centraal. Dit jaar zal de 200m2 grote tent met terras nog gezelliger en polyvalent ingericht worden, dit alles COVID-safe met alle comfort en familiaal gevoel. Verder duurt het een langere periode (1 juni  31 augustus 2021) en vindt eer een B2B event plaats enkel voor bedrijven van 20 tot en met 30 juni en van 1 tot en met 15 september. De evenementen starten om 18 uur behalve op zaterdag om 17.00 uur en op zondag om 11 uur. Er is een nieuwe premium partner: Brouwerij Van Steenberge, Gulden Draak, Fourchette en verder is er een nieuwe keuze mogelijk op het gebied van wijn en bier. Je kunt het event ook als privé feest reserveren op maandag, dinsdag en woensdag. Je kunt tijdens Dinner With The Queen overnachten in een TORTIGA Glamping Cabin, een luxe cabin met zicht op de bloemenweide, die in samenwerking met DCM wordt ingezaaid.  

Brouwerij Van Steenberge met brouwer Jef Versele gaat voor een top partnership en bierpairing. Deze 6e generatie brouwerij, gespecialiseerd in bieren van hoge gisting met nagisting, is trots te mogen meedelen partner te zijn van ‘dinner with the queen’ vermeld Jef Versele. “De reden waarom we er niet over twijfelden om mee onze schouders onder het inititatief ‘dinner with the queen’ te zetten is tweeledig. Enerzijds zetten we als brouwerij, bekend om ons breed assortiment van hoogkwalitatieve speciaalbieren, graag in op beleving. Dinner with the queen biedt een culinaire ervaring in een uniek kader, waarbij wij de kans krijgen om te tonen dat onze bieren met gevarieerd smakenpalet perfect samengaan met fijne gerechten, en dus een waardig alternatief zijn voor wijnen. Zo combineert Fourchette uitstekend met frisse visgerechten, en gaat Gulden Draak heel goed samen met gegrild rood vlees, of een dessert met chocolade en rode vruchten. Daarnaast spreekt ook het duurzame aspect ons aan. Voor de productie van onze bieren gebruiken we enkel natuurlijke grondstoffen waaronder gerst en hop. Ook wij hebben al meermaals ondervonden dat de oogst enorm onderhevig is aan veranderende klimatologische omstandigheden. We dragen graag ons steentje bij aan dit duurzaam project. Duurzaam ondernemen in verschillende vormen is uiteraard iets wat ook ons dagelijks bezighoudt. 

Lieven Lootens | ’t Aards Paradijs 

Dat Lieven Lootens ons dit jaar opnieuw zal verrassen staat buiten kijf en gezien hij enkel met producten van het moment werkt slagen we er niet echt in nu al iets te weten te komen, of toch we gaan nog meer opzoek naar het aardse en bloemen zullen hier dagelijks vers verwerkt worden. Als ambassadeur Nord Sea chef zal er net zoals vorig jaar zeker ook een pareltje uit onze zee in de 5 gangen menu zitten. 

Dinner with the Queen en TORTIGA, beleving ten top! 

Staycation zal ook in 2021 nog hip zijn met de TORTIGA CABIN. Dit jaar kan 1 koppel per avond in de Luxe Tortiga overnachten. Een overnachting in een exclusieve setting met zicht op de bloemenweide en bioplukweide. Geen veldbed maar een echt bed en ingericht salon en wie weet een flesje bubbels op bestelling. Info & Reserveren van een TORTIGA cabin kan via de website van Dinner with the Queen.  

Bart Van Parijs en Nele De Weirdt “Purfruit” & Imker Rony van “Bijzaak” 

PURFRUIT ZELFPLUK -DAGVERS-PLUKRIJP Zoals de website aangeeft: Niemand vergeet de mooie momenten verbonden aan een unieke beleving in onze zelfpluktuin. Gelegen midden op een eiland tussen 2 Leie’s, een groene oase vol rijp fruit, waar niets moet maar alles kan. Wat kan een mens meer wensen? 

Ronny De Vylder is sinds 2003 gepassioneerd bezig met bijen. Ondertussen is zijn BIJzaak ‘hoofdzaak’ geworden. Een uit de hand gelopen passie. Als coördinator selectiewerkgroep Oost-Vlaanderen van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond, streeft hij ernaar om gezonde, sterke en zachte productieve bijen te hebben. Hierbij is het belangrijkste selectiecriterium: de varroatolerantie. Duurzaam ecologisch bijen houden is mogelijk. In de onmiddellijke omgeving van zijn bijenstanden worden geen chemische pesticiden gebruikt.  

Website: Dinner With The Queen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.