Dijkwijn uit een Tube

29-12-2014

  • Dijkwijn2

Dijkwijn is een label van Nouvino, een nieuwe speler in wijnland die “genieten van kwaliteitswijn duurzaam en betaalbaar maakt, door out-of-the-box te denken”.

In Frankrijk hebben we de ‘vin en vrac’, vaatjes van 5 of 10 liter die je bij de wijnboer kunt laten vullen met wijn. In de supermarkten zijn daarnaast ook de BiB (Bag in Box) te koop. De Tube van Dijkwijn is een nieuw duurzaam en stijlvol alternatief in deze categorie.

Dijkwijn Tube

De Dijkwijn Tube is gevuld met duurzaam geproduceerde wijn van traditionele wijnboeren. De Tube is gemaakt van gerecycled FSC-karton, bevat de inhoud van bijna drie flessen wijn en is door een slim vacuüm-systeem twee maanden houdbaar na opening. Efficiënt transport en opslag zorgen voor lagere kosten en minder CO2 uitstoot dan bij een traditionele fles. Daarnaast blijft de Tube langer koud en is deze gemakkelijker te recyclen dan de glazen fles.

Dijkwijn Bianco en Rosso

De Trebbiano en Grechetto druiven van de familie de Sabbata vormen de basis voor de Dijkwijn Bianco. De Sangiovese en Merlot druiven voor de Rosso variant zijn afkomstig uit de heuvels rond het Toscaanse Arezzo en worden geleverd door wijnboer Primo de Sabbata.

Wie zitten er achter Dijkwijn?

Het team bestaat uit Hans van Minnen (kwaliteit, logistiek, marketing, inkoop en verkoop), Sandra Kars (algemene organisatie, vormgeving, marketing, social media en ondersteuning inkoop en verkoop), Michiel Zijlstra (vormgeving, websites en online promotie) en Nikaj Pennings (kwaliteit, marketing en verkoop).

Bron: Dijkwijn

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.