Deliveroo bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou op de bank

8-3-2016

Bezorgdienst Deliveroo zorgt ervoor dat er ook ‘kwaliteitsmaaltijden’ bezorgd kunnen worden. De dienst onderscheidt zich van de huidige bezorgdiensten door het hele proces van het restaurant over te nemen. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Het restaurant maakt de maaltijden klaar, Deliveroo bezorgd en wij kunnen bestellen en opeten.

Deliveroo met name nog in de Randstad

Wanneer je in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Haarlem woont kan het je al bijna niet ontgaan zijn. Steeds vaker zie je de bezorgers op hun fiets door het overige verkeer heen crossen. Achterop de rug een maaltijd in een box met daarop groot het logo van de bezorgdienst: een kangoeroe. Wie is deze nieuwe speler in de bezorgwereld en waar komt deze opeens vandaan?

Deliveroo is van oorsprong een Brits bedrijf en is actief in zo’n vijftig steden wereldwijd. Amsterdam is daar enkele maanden geleden bijgekomen en sinds kort zijn ook Haarlem, Den Haag en Utrecht toegevoegd aan deze lijst. Restaurants zoals The Butcher, The Fat Dog en Michiu Restaurant Lounge maken gebruik van de dienst en zien als voordeel dat Deliveroo het hele bezorgproces op zich neemt. De restaurants kunnen zich concentreren op waar zij goed in zijn en hebben geen omkijken naar het bezorgen zelf en alles wat daarbij komt kijken. Het verschil met een dienst als bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl zit hem dan ook in het niveau van de restaurants. Luxueus eten is echter geen vereiste, zolang de kwaliteit van het eten maar goed is. Zo kun je via de site ook ‘gewoon’ bitterballen van Van Dobben en speciaalbiertjes van Brouwerij ’t IJ bestellen!

Concurrentie

Deliveroo is momenteel niet de enige die dit bezorgconcept hanteert. Grootste concurrent Foodora is inmiddels naast Amsterdam ook actief in Utrecht en Den Haag. Daarnaast kennen we ook nog de ‘kleinere’ concurrenten als tringtring.nl en tantebep.nl.  Ook taxi dienst Uber is met een bezorgservice voor maaltijden begonnen, UberEATS, met name in de grote steden in Amerika en bijvoorbeeld Parijs. Dit geeft des te meer aan dat er een sterke behoefte is aan kwalitatief goede bezorgmaaltijden.

Onlangs heeft Food Inspiration de General Manager van Deliveroo Nederland geïnterviewd, deze video kun je hier bekijken.

Website: Deliveroo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.