DeDAKKAS | Start crowdfunding groen horecapaviljoen!

15-6-2017

Zaterdag 10 juni is de crowdfunding campagne gestart voor de realisatie van DeDAKKAS; een groen horecapaviljoen op het dak van parkeergarage de Kamp in het centrum van Haarlem. Volgens de initiatiefnemers is het een unieke, laagdrempelige, stedelijke plek waar je terecht kunt voor lekker en puur eten en drinken en kunt genieten van het fantastische uitzicht over de binnenstad. Naast een horecakas komt er een groot dakterras en een stadspark met een sociale, groene en duurzame invulling.

Eén van de lelijkste gebouwen van Haarlem en tevens één van de mooiste plekken van de pittoreske stad

Eenmaal op het dak, na een worsteling door meters beton word je beloond met een uniek uitzicht over de stad. Het was vooral dat uitzicht, gecombineerd met de rust van de plek wat de heren ondernemers op het idee bracht om er ontspannen en ongedwongen horeca te realiseren. Een locatie waar je vooral komt om samen met vrienden even bij te kletsen of heerlijk op een bedje van de zon te genieten. De sfeer van een strandtent, maar dan in de binnenstad van Haarlem.

Groene gevel

Inmiddels is de eerste aanzet voor de transformatie van de parkeergarage gerealiseerd. De westgevel is door de gemeente in samenwerking met DeDAKKAS voorzien van groenbakken met klimplanten waardoor deze gevel volgend seizoen een weelderig, groen en kleurrijk beeld geeft. En dat niet alleen, deze gevel vermindert de hittestress in de overwegend versteende binnenstad en neemt fijnstof op en past dus goed in de ambitie van de gemeente om de stad groener te maken. Hoe toepasselijk op een parkeergarage voor auto’s.

Duurzaam ondernemen

DeDAKKAS wil zijn gasten op een relaxte en ongedwongen manier kennis laten maken met innovatieve duurzame ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en urban farming. En daarmee onbewust bewustzijn creëren. Er zal naast het gangbare assortiment ook plaats zijn voor speciale producten als bier gebrouwen van regenwater of restproducten uit de voedselindustrie. Zo zullen ze bij DeDAKKAS afval composteren, een deel van hun energiebehoefte zelf opwekken en zoveel mogelijk biologische en lokale producten inkopen. Groen en verticale beplanting zullen een centrale plek krijgen op het dak. Ook zullen er op het dak waar mogelijk eigen ingrediënten worden verbouwd.

De bouw start in de herfst van de jaar. De verwachting is dat de DeDAKKAS 1 maart 2018 haar deuren opent. Wil je dit initiatief steunen? Dan kan dit vanaf vandaag op de website van CrowdAboutNow.

 

Website: DeDAKKAS

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.