DecoDive voor de festivalmarkt

5-4-2016

  • DecoDiveDecoDive
  • DecoDiveDecoDive
  • DecoDiveDecoDive
  • DecodiveDecoDive
  • DecoDiveDecoDive

Dure materialen worden gebruikt om decors te bouwen voor festivals, om vervolgens na het evenement weer af te breken en weg te gooien. De online marktplaats DecoDive gaat daar verandering in brengen. Op de website van DecoDive kun je straks evenementendecoratie huren en verhuren.

DecoDive aankleding voor festivals

Niet alleen de line-up van artiesten is van belang bij festivals, maar ook het creatieve aspect speelt een belangrijke rol. Aankleding van festivals en evenementen is een onmisbaar element geworden. Het team van DecoDive bestaat uit festivalorganisatoren en techneuten. Ze kwamen op het idee van DecoDive uit frustratie. Uit eigen onderzoek en ervaring blijkt volgens hun dat er erg veel verspilling bij festivals komt kijken. Dure materialen worden gebruikt om decors te bouwen, om deze vervolgens na het evenement weer af te breken en vaak weg te gooien. Verre van duurzaam dus.

Deeleconomie

Met DecoDive wordt een platform gebouwd waar festivalorganisatoren en decorbouwers hun decoratie en aankleding kunnen huren of verhuren. “Met DecoDive willen we bijdragen aan de deeleconomie en de druk op budgetten en het milieu verlichten” aldus Pim Vossen, één van de oprichters. Het project draagt daarnaast bij aan een aantal zaken:

  • Verminderen footprint festivals en evenementen;
  • Verandering van de mindset van de organisatoren en decorontwerpers (circulair ontwerpen en bouwen);
  • Inspiratiebron voor organisatoren;
  • Bieden van een ‘marketingplatform’ aan creatieve decorbouwers.

Omvang festivalmarkt

Volgens de oprichters zijn er op dit moment meer dan 800 festivals (van 3.000 bezoekers of meer) per jaar en is de ‘festivalisering’ van Nederland een feit. Daarbij komen nog de duizenden kleinere feesten (tot 3.000 bezoekers).

Open-House

In 2015 nam DecoDive deel aan Open-House, een start-up accelerator georganiseerd door onder andere ABN AMRO, ID&T en SFX Entertainment. Uit 100 inzendingen zijn zij – samen met 4 andere teams – gekozen om een start-up traject met hen te doorlopen. Tijdens deze accelerator hebben zij marktonderzoek verricht en de bèta website gelanceerd. “Op dit moment zijn we bezig met het uitbouwen van de volledige website” aldus Pim Vossen.  ^Bram Kosterink

 

Website: DecoDive

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.