De Winkel Op Wielen | De WOW-bus, inspirerende shopping experience direct voor je deur

23-11-2020

  • Winkel Op Wielen - rijdt in Groot Amsterdam - credits Simone Frank
  • Winkel Op Wielen - productiebureau BOLT Amsterdam - credits Simone Frank
  • Winkel Op Wielen - assortiment - credits Simone Frank
  • Winkel Op Wielen - cadeautje kopen voor je deur - credits Simone Frank

De Winkel Op Wielen, oftewel De WOW-bus, staat voor een inspirerende shopping experience waarbij de winkel, à la de nostalgische SRV-wagen, naar je toekomt. Het uiterlijk van de WOW-bus is liefelijk met een eigentijds interieur van licht berkenhout. Door deze neutrale setting gaat de volledige aandacht naar de producten. In de schappen en koeling vindt de consument een zorgvuldig samengesteld aanbod van food en lifestyleproducten waarbij herkomst, karakter en beleving centraal staan. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en healthy treats tot en met de nieuwste (kook)boeken, beauty producten en handgemaakte sieraden. Het acroniem van Winkel Op Wielen is WOW! En dat is precies wat de bezoeker zal denken als hij/zij de bus instapt en het assortiment ziet.

De WOW-bus wil inspireren en verbinden

De producten in de WOW-bus hebben een bijzonder verhaal, een mooie verpakking, zijn veelal nieuw, of komen uit de regio. Hierdoor is de bus dé plek om op een unieke en persoonlijke manier kennis te maken met de leukste, nieuwste en spannendste producten. Denk hierbij aan: innovatieve beautyproducten van Paula’s Choice, een speciale selectie boeken van VBK Uitgevers, verschillende koffiesmaken van Vascobelo en de beste voeding voor je huisdier van Edgard Cooper. Het WOW-assortiment wisselt vanzelfsprekend regelmatig om zo haar bezoekers te kunnen blijven inspireren.

En ook op sociaal vlak is het de bedoeling om een steentje bij te dragen. Daarom is de WOW-bus voorzien van een espressoapparaat om koffie te kunnen zetten. Immers, een gezellig buurtpraatje is pas echt compleet met een lekkere kop koffie. Daarnaast is er gedacht aan faciliteiten om de producten op z’n mooist weg te kunnen geven. Want hoe leuk is het om een buurtgenoot een kleine opsteker te geven. Of trakteer jezelf op een kaars, crème of sieraad en laat het mooi inpakken.

Routes van de WOW-bus

De WOW-bus begint met tien verschillende routes in Groot-Amsterdam waarbij op de wijze van de klassieke SRV-wagen wordt gereden. Met andere woorden: er wordt alleen gestopt in woonwijken en de bus zal iedere 10-20 minuten verplaatsen. De WOW-bus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur; afhankelijk van de regels per gemeente. Per dag worden drie tot vijf dorpen bezocht en de route wordt na twee weken herhaald. De bus is iedere dag live te volgen via de website.

Winkel Op wielen | Creatieve oplossing voor het ‘nieuwe normaal’

Achter het WOW-concept zitten Lotte van der Duin en Meike Heynens van Event Styling & productiebureau BOLT Amsterdam. De expertise van BOLT ligt bij het organiseren en stylen van creatieve events waarmee ze merken aan meer naamsbekendheid helpen. Toen de evenementenindustrie stil kwam te liggen werden de meiden uitgedaagd om een manier te bedenken om unieke merken alsnog een platform aan te kunnen bieden. Het WOW-concept kwam niet veel later uit hun creatieve koker. De gedachte die tot het idee heeft geleid: ‘als mensen niet meer naar de winkel toe kunnen, dan brengen wij de winkel naar hen toe.’

“Het is de bedoeling om halverwege 2021 het bereik van Groot-Amsterdam uit te breiden naar andere provincies en buurtregio’s. Eind 2021 willen we rondrijden met meerdere WOW-bussen.”, aldus Meike en Lotte.

Merken & verkoopinformatie

Klanten kunnen pinnen of contactloos betalen met een betaalpas, mobiele telefoon of wearable. De volgende merken zijn te koop in de bus: Vascobelo, Edgard Cooper, VBK, Paula’s Choice, Boon Food, Chabrol Wines, De Pindakaaswinkel, Donny Craves, ’n Dungense Dame, Earth Water, Food2Smile, Funky Fat Foods, Gimber, Green Gypsy Spices, Peppernuts, Polar, Reflower, Rude Health, SauerCrowd, Sir Joe, Willicroft, Yespers, Yummygums, Lexmond vs Lexmond Moon Calender 2021, Saturdays Sundays, Doing Goods, Bongiorno Vinegar Drinks, Snertbar (initiatief van Van Brandt&Levie en Joris Bijdendijk) en Banketbakkerij van Strien.

De tijden, 10:00-18:00, waarop de bus rijdt kunnen per gemeente verschillen i.v.m. de ventvergunningen. In de zomer zijn de regels vaak wat ruimer waardoor de bus tot later kan rijden.

Coronaproof

De bus is coronaproof ingericht met zowel een ingang als een uitgang zodat er maximaal twee mensen naar binnen kunnen. Aan de zijkant van de bus zit een verkoopluik voor mensen die de bus niet in kunnen/willen komen. In de bus mogen maximaal twee mensen, of een huishouden, winkelen. Er wordt bij binnenkomst gevraagd om de handen te ontsmetten.

WOW-chauffeur

De WOW-chauffeur is tevens de gastvrouw/gastheer. Hij/zij weet alles van de merken die op de bus liggen waardoor de bezoeker niet alleen geïnformeerd, maar hopelijk ook geïnspireerd wordt door de verhalen achter de nieuwste, mooie merken.

Lotte van der Duin & Meike Heynens

Lotte (1988) is een geboren en getogen Amsterdamse die eigenlijk het liefst in een boerderijtje onder de rook van Amsterdam zou willen wonen. Meike (1986) groeit tegenovergesteld op in Bingelrade, een piepklein dorpje met nog geen 1.000 inwoners in Zuid-Limburg. De nostalgische SRV-wagen was hier een vast onderdeel van haar jeugd. En ook in Lotte’s Amsterdamse jeugd was de melkboer nog een bekend fenomeen.

Lotte en Meike ontmoeten elkaar in 2011 bij een bureau in Amsterdam waar de vonk gelijk overslaat. In 2017 besluiten de meiden om samen BOLT Amsterdam op te zetten. In drie jaar tijd groeit het bureau uit tot een veelzijdig Event Styling & productiebureau met (inter)nationale klanten als: Zalando, Douglas, Hunkemöller en Sony. Dit succes danken ze aan hun creatieve, enthousiaste en positieve karakter in combinatie met een enorme drive. Lotte en Meike staan met De Winkel Op Wielen wederom aan het begin van een nieuw avontuur.

Website: Winkel Op Wielen

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.