De We’re Smart Future Awards 2021

22-11-2021

  • We're Smart Future Awards 2021We're Smart Future Awards 2021
  • Winner Eleven Madison ParkWinner Eleven Madison Park
  • Winner Gambero RossoWinner Gambero Rosso
  • Winner HomeForestWinner HomeForest
  • Winner Michelin Green StarWinner Michelin Green Star
  • Winner plant-based broth VOL5Winner plant-based broth VOL5
  • Winner Rob Baan from Koppert CressWinner Rob Baan from Koppert Cress
  • Winner The Green BeanWinner The Green Bean

De winnaars van de We’re Smart Future Awards 2021, die culinaire, voedzame, planeetvriendelijke – en heerlijke – innovaties vieren, zijn bekendgemaakt tijdens Horeca Expo in Gent op zondag 21 november 2021.

De winnaars van de Future Awards 2021 zijn Rob Baan, the Green Bean, VOL5, HomeForest, Plant-T, Eleven Madison Park, Gambero Rosso en Michelin Green Star.

Leestijd: 2 minuten

Over de We’re Smart Future Awards 2021

We’re Smart World, de onbetwistbare referentie in de culinaire wereld van groenten, is het geesteskind van The Vegetables Chef® Frank Fol, en werd in het leven geroepen om groenten en fruit in de keuken te promoten bij consumenten, restaurants en bedrijven. Elk jaar publiceert We’re Smart World de We’re Smart Green Guide, de autoriteit op het gebied van de beste plantaardige restaurants over de hele wereld. We’re Smart World is ook gekozen als één van de officiële SDG Voices 2021: aangestelde ambassadeurs van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

De We’re Smart Future Awards zetten de culinaire prestaties en innovaties op het gebied van groenten en fruit in de schijnwerpers om de enorme voordelen op het gebied van voeding, smaak en milieu onder de aandacht te brengen. Frank Fol: “Tijdens de COP26-klimaatonderhandelingen tekenden vijfenveertig landen voor een duurzamere landbouw, en werden verbintenissen aangegaan inzake methaanreductie en het voorkomen van ontbossing. Dat betekent dat we meer moeten investeren en innoveren in groene landbouwmethoden. Met We’re Smart Future Awards willen we meer zichtbaarheid geven aan de mensen en bedrijven achter deze initiatieven.”

De prijzen worden toegekend nadat de We’re Smart World jury honderden restaurants over de hele wereld heeft bezocht. Het team beoordeelde de restaurants het afgelopen jaar op het aandeel groenten en fruit op hun menu, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties.  De jury bekroont ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten.

Persoon van het jaar 2021: Rob baan – Koppert Cress  (Nederland)

Rob Baan ontwikkelde met Koppert Cress meer dan 62 eetbare plantaardige producten voor de professionele chef-kok. Baan ziet dit ook als essentieel voor een goede gezondheid. Hij heeft onze kijk op eten veranderd door de topgastronomie, en iedereen die wil luisteren, te inspireren over groenten, en ons te leren hoe we ons meest gezonde leven kunnen leiden.

Innovatie van het jaar 2021: The Green Bean (Nederland)

The Green Bean maakt op een innovatieve manier gebruik van het eiwitpotentieel van de groene boon. The Green Bean produceert feta, camembert en yoghurt op plantaardige basis met behulp van een extract van plantaardige eiwitten. De groen gekleurde producten zijn een mooi alternatief voor zuivel, met een positieve milieu-impact.

Product van het jaar 2021:  VOL5 (Nederland)

VOL5 biedt professionele chefs een plantaardig (veganistisch) alternatief voor een soepbouillon. VOL5 heeft een rijke, volle smaak, vergelijkbaar met jus de veau, waardoor het een uitstekende vervanger is voor vlees. De eenvoudige basis is veelzijdig, maar bezit de juiste complexe structuur om chef-koks in staat te stellen hun eigen sauzen te creëren.

Project van het jaar 2021:  Homeforest (België) en Plant-T Towers (België)

Twee winnaars dit jaar. Beide projecten hebben een vergelijkbare aanpak waarmee iedereen, ook al heb je geen eigen tuin, biologische groenten en fruit kan oogsten met een minimum aan waterverbruik. Dankzij HomeForest kunnen mensen hun eigen groenten kweken met gespecialiseerde micro- en hydroculturen. Zaden ontkiemen tot volwaardige salades en tuinkers. Plant-T produceert verticale kweektorens waarmee particulieren, scholen en organisaties hun eigen bloemen en groenten kunnen kweken.

Media van het jaar 2021: Gambero Rosso (Italië)

Het online en print magazine Gambero Rosso is een instituut in Italië en het toonaangevende platform voor informatie, opleiding en advies in de Italiaanse wijn-, reis- en voedingssector. Een groot deel van de Italiaanse keuken is al plantaardig, maar voor Gambero Rosso voegt de focus op 100% plantaardig een extra dimensie van autoriteit, respect en creativiteit toe.

Communicatie van het jaar 2021: Eleven Madison park goes vegan (VS)

Voor fans van vegan was dit een van dé mediamomenten van 2021. De legendarische chef-kok Daniel Humm van Eleven Madison Park maakte zijn overstap naar een 100% plantaardig menu bekend. De baanbrekende beslissing, in combinatie met de media-aandacht die volgde, deed chef-koks wereldwijd beseffen dat er een plantaardige revolutie op komst is.

Special future award van het jaar 2021: Michelin – Green Star (Frankrijk)

Michelin, de maatstaf in gastronomie, voegde onlangs een nieuwe onderscheiding voor duurzame gastronomie toe aan zijn beoordelingssysteem. Deze belangrijke en future-proof beslissing van Michelin zal meer gastronomieliefhebbers de mogelijkheid geven om restaurants te kiezen die zowel culinaire uitmuntendheid als duurzaamheid combineren.

Website: We're Smart World

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.