De supermarkt van de toekomst van Coop Italy

29-4-2016

Terug naar de toekomst? Eerder vooruitlopend op het verleden! Coop Italy, de grootste Italiaanse supermarkt keten introduceerde hun idee voor de supermarkt van de toekomst op de Expo 2015 in Milaan. Begin april 2016 lieten ze het zien bij de Microsoft’s Envision Conference. Ze gebruiken technologie uit de toekomst om klanten terug te brengen naar het sociale van de openlucht markten, waar verkopers achter de stalletjes stonden om te reageren op vragen die de klanten hebben over hun producten.

De supermarkt van de toekomst.

Een interessante blog gaat over de ‘Supermarkt van de toekomst’ van Coop Italy. De designer is Carlo Ratti en hij bedacht een digitaal design dat een menselijkere shop ervaring geeft, namelijk een techniek uit de game wereld! Het concept vervangt de typische supermarkt schappen, met een ruim opgezette, makkelijk te pakken, getitelde display en informatieve schermen op ooghoogte. Bewegingssensoren zien naar welk product de klant kijkt of wijst en krijgt daardoor direct informatie over de ingrediënten, mogelijke allergieën, de afkomst of het productieproces van het eten, CO2 uitstoot en zelfs wijnen die er goed bij passen op het scherm te zien!

Interessant als je geïnteresseerd bent in de retail! De video hier boven vat het allemaal samen.

Website: De supermarkt van de toekomst

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.