De Krekerij | Smakelijke producten van krekels en sprinkhanen

15-8-2019

  • De KrekerijDe Krekerij
  • De KrekerijDe Krekerij

Insecten. We weten dat een groot gedeelte vol goede voedingsstoffen zitten maar toch zien we ze nog maar weinig terug op de Nederlandse menukaarten. Sander en George van De Krekerij zijn sinds vorig jaar bezig om hier verandering in te krijgen. Naast de krekelburger en –pasta en bitterballen zijn de mannen ook op foodfestivals te vinden met hun foodtruck en komen ze graag langs voor lezingen en workshops. Eind september vind je ze op Gastvrij Rotterdam.

Krekelburger

Het is niet altijd even makkelijk om met een krekelburger aan te komen bij restaurants en/of consumenten. De perceptie van een gemiddelde Nederlander over het eten van insecten speelt een grotere rol dan je denkt. Vreemd, want in Azië en Zuid Amerika kijkt niemand er meer gek van op wanneer je een krokante krekel of gefrituurde sprinkhaan naar binnen werkt. Hoe goed zo’n burger of bitterbal ook smaakt, je moet de mensen er toch maar van zien te overtuigen om een hapje te nemen.

Smaak

Wij hebben de burger hier op kantoor ook geproefd, het is inderdaad even wennen maar de smaak (gaat richting falafel) bevalt goed. De textuur is nog niet zoals de consument gewend is van een vleesburger maar dit zijn ook uitdagingen waar de eerste makers van vegetarische burgers tegenaan liepen. Nieuwsgierig geworden? We raden je aan de mannen op te zoeken op Gastvrij Rotterdam!

 

Website: Krekerij

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.