De koffieboon gehackt | Creëerde startup Atomo de toekomst van koffie?

19-2-2019

  • Atomo - The future of coffeeAtomo - The future of coffee
  • Atomo - The future of coffeeAtomo - The future of coffee
  • Atomo - The future of coffeeAtomo - The future of coffeE

Heeft startup Atomo de toekomst van koffie gecreëerd? Atomo, gevestigd in Seattle, heeft een koffie weten te maken zonder hiervoor een koffieboon te gebruiken. Hiervoor maken zij gebruik van natuurlijke duurzame ingrediënten om een ​​ronde koffie te creëren met een perfecte cafeïnekick. Door gebruik te maken van ‘reverse-engineering’, heeft Atomo een natuurlijk afgeleide van de koffieboon gemaakt. Deze duurzame koffie geeft dezelfde cafeïnekick maar geen agressieve zuur- of bittersmaak. Ze analyseerden de moleculaire verbindingen in een kop koffie en gebruikten de blauwdruk van de koffie om de perfecte kop koffie te ontwerpen zonder koffiebonen te gebruiken. Atomo koffie ziet eruit en wordt bereid als een gewone gemalen koffie en kan worden gebruikt in koffiezetapparaten, cups en Franse koffiepersen.


Zo creëert Atomo de toekomst van koffie | Moleculaire koffie toegankelijk voor iedereen

Er zijn twee belangrijke redenen waarom Atomo deze moleculaire koffie heeft uitgevonden. Eén daarvan is om de bittere tonen uit koffie te filteren, dezelfde  tonen worden nu nog vaak verminderd door melk en suiker toe te voegen. Voor sommige koffiedrinkers dus ook een manier om de hoeveelheid calorieën te verminderen!

Een andere belangrijke reden voor dit nieuwe koffiesurrogaat is duurzaamheid. Factoren zoals klimaatverandering zorgen ervoor dat koffieboeren te maken krijgen met droogte waardoor oogsten bedreigd worden. Het is een dringende uitdaging voor de toekomst om aan de vraag naar koffie te kunnen blijven voldoen! In januari 2019 publiceerde Science Magazine een studie, waarin ze aangeven dat 60% van ’s werelds koffiesoorten in de komende 50 jaar dreigen uit te sterven als gevolg van klimaatverandering, de groei van de bevolking en ziektes. Momenteel proberen koffieboeren hierop in te spelen door bossen te kappen om plaats te maken voor nieuwe koffieplantages.

Atomo’s koffie wordt geproduceerd zonder de noodzaak van ontbossing of het gebruiken van pesticiden en bevat geen van de schadelijke carcinogenen die zich tijdens het roosteren van de koffiebonen ontwikkelen. “We geloven dat we een morele verplichting hebben om schadelijke effecten van het proces rondom koffie te stoppen, maar niemand wil stoppen met koffie drinken”, zegt Andy Kleitsch, CEO van Atomo. “De technologie van Atomo kan de verdere ontbossing stoppen door de vraag naar koffiebonen te verminderen.”

Atomo is gelanceerd op Kickstarter en hoewel ze hun doel al hebben bereikt, kun je ze nog steeds financieren. Door deel te nemen aan de Kickstarter-campagne van Atomo kunnen deelnemers tegen het einde van 2019 als eerste de moleculaire koffie van Atomo ontvangen om hun eigen koffie-uitdaging aan te gaan door hun kop koffie in de ochtend te vervangen met een vers kopje Atomo koffie. In onderstaande video proeven de eerste gebruikers al het verschil!

 

 

Over Atomo-koffie en het team achter deze start

Het doel van Atomo is om een ​​geweldige kop koffie te maken en de wereldwijde vraag naar koffiebonen te verminderen, waardoor ontbossing en vernietiging door commerciële koffieboeren wordt geminimaliseerd. De BV werd opgericht door Jarret Stopforth, Ph.D., en Andy Kleitsch.

Website: Atomo

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.