De KarTent: de wegwerp-festivaltent van karton

17-2-2016

Elk jaar laat één op de vier festivalbezoekers hun tent achter op de diverse festivalcampings door Nederland. De hoeveelheid afval dat hiermee gecreëerd wordt is niet goed voor het milieu. De oplossing is simpel: voortaan kun je kamperen in karton.

De KarTent

De KarTent is een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton en is bedacht door Jan Portheine, Bas Hacking en Wout Kommer, allen (oud)-studenten van de TU Delft. Doordat de tent gemaakt is van karton, kan die direct na het festival eenvoudig gerecycled worden. Uiteindelijk kan de tent dan opnieuw gebruikt worden om wc-papier, schoendozen en andere dingen van te maken.

Naast het feit dat de tent goed voor het milieu is, kleven er nog meer voordelen aan vast. Zo hoef je als festivalbezoeker minder bagage mee te nemen naar het festival aangezien de tent op het festivalterrein wordt klaargezet voor je. Ook het opruimen van de tent wordt volledig verzorgd en heb je als bezoeker geen omkijken naar. Slecht weer is ook geen probleem, de tent is waterdicht en zou gemakkelijk vier dagen droog moeten blijven.

De festival organisaties zullen ook in hun handen knijpen met de KarTent. Omdat de tent gemakkelijker op te ruimen is in vergelijking met een standaard tent, zal het minder tijd in beslag nemen om het hele terrein te reinigen. Daarnaast is er ruimte op de tent voor eventuele reclame. Een kartonnen vlak van twee vierkante meter valt enorm op en is makkelijk te bedrukken. Een mooie plek voor bijvoorbeeld een sponsor.

KarTent in 2016

Na een succesvol 2015 waar de KarTent te vinden was op festivals zoals Mysteryland, Appelpop en Into The Great Wide Open liggen de plannen voor 2016 ook al klaar. De bezoekers van Awakenings, DGTL Festival en Best Kept Secret hebben dan de mogelijkheid om hun nachtrust te pakken in een echte KarTent. Bekijk hier de video.

 

Website: KarTent

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.