De grootstebuurtbistro in België

22-5-2020

Morgen op 23 mei, vindt De Grootste Buurtbistro plaats! Al 1800 restaurants hebben zich geregistreerd over 350 gemeentes in Vlaanderen én Wallonië. Er zijn al 152 ‘virtuele tafeltjes’ geregistreerd, en het aantal loopt nog steeds op! De organisatie is ook zéér blij met hoe zowel vrienden als concurrenten zich verenigden in één grootse, mooie samenwerking. Een aantal bekende gezichten schuiven mee aan tafel: misschien krijg jij Pieter Embrechts, Evi Hanssen of Sofie Dumont aan de lijn in jouw Google Meets dinner? Meer Bv’s (Bekende Vlamingen) worden later nog aangekondigd. Deliveroo deed een mooie geste door de leveringskosten volledig te laten wegvallen op deze dag.

Leuk idee van initiatiefnemers Giveaday.be en DinnerGift die een aantal Bv’s aan hun zijde verzamelden voor deze virtuele buurtbistro met lekker eten van je favoriete restaurant! Een leuk idee voor in Nederland? In ieder geval veel beter dan met teveel mensen verzamelen op stranden of in het park!

De Grootste Buurtbistro in België

Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de gezichten van De Grootste Buurtbistro, zorgden voor een warme oproep om mee te doen. Daarbij willen de organisatoren, Giveaday.be en Dinnergift, Belgen aan virtuele tafels krijgen en hen 100.000 maaltijden laten bestellen bij de geregistreerde restaurants. De Belgische horecasector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen. Daarom besloten DinnerGift, een Antwerpse Start-up van 3 zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de #OnzeGemeenteHelpt coronahulp campagne, de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit.
Bekijk de video hierover, de tekst gaat daaronder verder!

5 Grootste uitdagingen in teken van Covid-19 #OnzeGemeenteHelpt solidariteit

Giveaday.be lanceerde eerder twee succesvolle uitdagingen. De start werd gegeven met de grootste Quarantaine quiz waarbij 19.500 deelnemers simultaan online meespeelden. Een wereldrecord. Uitdaging twee was in samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be. De Nationale Naaiactie om mondmaskertjes te maken met als peter Lieven Scheire, zorgde voor meer dan 2.5 miljoen bezoekers op www.maakjemondmasker.be en 2 miljoen downloads van het naaipatroon. De Belgische horeca is de volgende sector die Giveaday.be en DinnerGift een hart onder de riem willen steken. Tegelijk willen ze de burgers en buren digitaal laten verbinden.

Komen eten aan de virtuele tafel met een bekend gezicht

“Op 23 mei willen DinnerGift en Giveaday.be de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren. Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vriendengroepen en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven.” zegt Bart Wolput van Giveaday.be. Naast Google hebben andere grote partners zoals Deliveroo, Deliverect, Horeca Vlaanderen, Fédération Horeca, Horeca Plateau, Horeca Comeback, Trivec, Resengo, SterkStokers, Partena, P&V, Tablebooker, Lazy Monday, Growzer, Horeca Optima, Vitrine locale, Namur Gourmande, Bieres de quartiers, waarkanikafhalen, resto.be, en 55 gemeenten zich mee achter het initiatief gezet. Ook The Wicked PR, gespecialiseerd in PR-strategie en hospitality trend consultancy, zet hier mee haar schouders onder. We gingen allemaal samen onderuit met Corona, we helpen elkaar terug recht.

Hoe kan je meedoen?

Deelnemen is eenvoudig, zowel voor horecazaken die op 23 mei takeout of leveringen doen als voor mensen die samen willen eten:
Voor de restaurants:
• Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op “Zaak toevoegen”
• Voeg de gegevens van je zaak toe, een enthousiaste beschrijving en een linkje naar je bestelformulier
• Maak je klaar voor de Grootste Buurtbistro van zaterdag 23/5!

Voor wie mee eet!

• Ga naar de website en klik op “Take-out bestellen.
• Kies wat je op tafel wil zetten: Ontbijt, Lunch, Brunch, Zoetigheid, Apero of Diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden.
• Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite.
• Doe een bestelling voor zaterdag 23/5.
• Haal je maaltijden af op 23/5 en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak!
• Blijf op de hoogte via Facebook. We hebben nog een paar verrassingen in petto!

Website: De #Grootstebuurtbistro in België

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.