De Galliano L’Aperitivo

20-4-2016

Galliano heeft onlangs een nieuw aperitief op de markt gebracht: de Galliano L’Aperitivo. Met de kenmerkende lichte, bitterzoete smaak van de drank en de twee bijgevoegde recepten (L’Aperitivo met tonic & een Negroni cocktail) is het tijd om je gasten te verrassen met een heerlijk aperitief voordat ze aan tafel gaan.

Het aperitief-moment

Het aperitief-moment is van origine Italiaans en staat oorspronkelijk voor de opening van een diner. Lichte drankjes en kleine hapjes worden geserveerd om zo de smaakpupillen wakker te schudden. Het hongergevoel moet aangescherpt worden met een bitter en/of zuur drankje die als het ware de maag ‘opent’. Vandaar ook het woord ‘aperitivo’, wat afgeleid is van het Latijnse woord ‘aperire’, wat openen betekent.

Ondanks dat we geen Italiaanse zon en temperaturen hebben, heeft de Italiaanse aperitief aan populariteit gewonnen in het westen van Europa. Ook op de Nederlandse terrassen is de Aperol Spritz inmiddels niet meer weg te denken. Galliano speelt op deze trend in en bracht onlangs de Galliano L’Aperitivo op de markt. Een bitterzoete dorstlesser en helderrode pre-dinner drink voor Italiaanse momenten op Nederlandse bodem.

Galliano L’Aperitivo

Galliano ontwikkelde een uniek recept met extracten en infusies van sinaasappel, bergamot, mandarijn en grapefruit. Het resultaat is een verfijnd, bitterzoet aperitief genaamd de Galliano L’Aperitivo. Verras je gasten dus met een lekker aperitiefje voordat ze aan tafel gaan met één van de twee zogeheten ‘signature drinks’ van L’aperitivo:

L’APERITIVO TONIC
1 deel Galliano L’Aperitivo
2 delen tonic water
IJsklontjes
Partje limoen

Vul een groot wijnglas met veel ijsklontjes. Schenk 1 deel Galliano L’Aperitivo (50ml) in het glas en daarna 2 delen tonic (100ml). Roer in het glas en knijp een limoenpartje uit. Laat het limoenpartje in het glas vallen.

NEGRONI
1 deel Galliano L’Aperitivo
1 deel vermouth
1 deel gin
IJsklontjes
Sinaasappelschil

Vul een whiskyglas met ijsblokjes. Schenk 1 deel Galliano L’Aperitivo (50ml), 1 deel vermouth (50ml) en 1 deel gin (50ml) in het glas. Roer in het glas en garneer met een stukje sinaasappelschil.

Website: Galliano

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.