De Distillers Academy | Masterclass of cocktail experience met Schiedamse distillaten

12-3-2019

  • Distillers AcademyDistillers Academy
  • Distillers AcademyDistillers Academy
  • Distillers AcademyDistillers Academy
  • Distillers AcademyDistillers Academy
  • Distillers AcademyDistillers Academy

Van roet geblakerd Zwart Nazareth tot hip and happening Distillers District: je vindt het in Schiedam, het episch centrum van de distilleerwereld. Met de oprichting van de Distillers Academy is Schiedam als Distillers District, onder de rook van Rotterdam, een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt. Zo leer je tijdens de Masterclass in een middag meer over het ambachtelijke en bijzondere distilleerproces en maak je kennis met de fijne kneepjes van het mixen en stirren tijdens de Cocktail Experience. De Academy zit in molen De Palmboom, één van de Schiedamse reuzen die ooit volledig in dienst stond van de branderijen en distilleerderijen. De experiences zijn exclusief te boeken voor groepen of voor consumenten te bezoeken op de vastgestelde data. Zeker een leerzaam en gezellig personeelsuitje voor teams in de horeca!

Masterclass bij de Distillers Academy

Vijf eeuwen kennis, innovatie en liefde voor het distilleren komen samen in een drie uur durende interactieve Masterclass. De Bartender en gastvrouw heten je welkom terwijl je geniet van een heerlijke Distillers Academy Signature Cocktail. Beklim hierna de molentrappen en maak kennis met de theorie over technieken en smaken. Neem na het college plaats aan de bar. De Star-tender geeft een vakkundige show weg: beroemde Schiedamse jenevers, gins, wodka’s, moutwijnen en likeuren gaan in een perfecte mix. Met de juiste combinatie van ingrediënten (botanicals) en verhoudingen, het juiste glas, de ideale temperatuur en de ultieme garnering krijg je de Perfect Serve. Dan is het aan jou! Experimenteer terwijl je je eigen Perfect Serve samenstelt. De bartender geeft je tips & tricks over de dranken, botanicals en garnering. Na deze Masterclass verlaat je de Distillers Academy als expert en met een heus Distillers Academy Certificaat.

Cocktail Experience

Kom je graag te weten hoe je de perfecte cocktail maakt? Ga dan voor de uitgebreide Cocktail Experience. Onder leiding van een gespecialiseerde Bartender ontpop je jezelf in een mum van tijd in een cocktail kenner en ontdek je de tips & tricks voor het bereiden van een smakelijke cocktail met Schiedams gedistilleerd. Leer de kneepjes van het vak. Maak kennis met technieken, zoals shaken, stirren en builden. Bij de cocktails wordt tevens een bijpassend hapje geserveerd.

De Distillers Academy is ontwikkeld door Stichting Promotie Schiedam i.s.m. alle Schiedamse distilleerders; Bobby’s Dry Gin, Onder de Boompjes, Herman Jansen, Loopuyt, Koninklijke de Kuyper, Nolet Distillery en Catz Dry Gin.

Kijk op onze Instagram Stories voor een sfeerbeeld van de masterclass en cocktail experience.

Website: De Distillers Academy

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.