De digitale menukaart wordt steeds populairder

17-2-2016

Het wordt steeds populairder om gebruik te maken van een digitale menukaart. Dit merken ze ook bij Vision Multimedia, het bedrijf achter Vision Menu. Door middel van crowdfunding zorgden ze ervoor dat ze in zowel het binnen- als buitenland sneller konden groeien. Waarom zou je overstappen op een digitale menukaart?

Vision Menu als voorbeeld van een digitale menukaart

Vision Menu is één van de weinige digitale menukaarten die in Nederland te vinden is. De digitale menukaart van Vision Multimedia is als het ware een tablet, die kan worden geplaatst op tafels in restaurants, in bioscopen en hotelkamers. Via de menukaart kun je bestellen en betalen. Op de tablet is een betaalfunctie te vinden waarmee de gast zelf eenvoudig met de pinpas kan afrekenen. Ook is er ruimte voor aanvullende informatie over bijvoorbeeld de herkomst van de producten, de ingrediënten, allergenen en heeft de menukaart ruimte voor suggesties en adviezen.

Nadeel kan wel zijn dat de traditionele gastheer aan tafel verloren gaat, maar volgens Vision Multimedia is dit niet het geval. Zij geven aan dat gastheren juist meer tijd over houden om zich te richten op de behoeften van de gast. Geen onpersoonlijke benadering van de gast maar tijd voor een beter contact. Hetgeen weer resulteert in een hogere klanttevredenheid.

Geschiedenis Vision Menu

In 2014, na uitgebreid onderzoek in de Verenigde Staten, werd er gestart met de ontwikkeling van Vision Menu. Sindsdien werken er verschillende horecaondernemingen met proefopstellingen en zijn er in het afgelopen jaar al verschillende systemen verkocht. Mark Scholte van Vision Multimedia: “We zien een grote markt voor ons product. In Europa zijn wij de enige aanbieders van zowel de benodigde hardware als software en Vision Menu kan gemakkelijk worden omgezet in verschillende talen en vanuit de cloud worden ondersteund”.

Crowdfunding

Om vorm te kunnen geven aan de groeiplannen deed Vision Multimedia een beroep op het platform van Collin Crowdfund. Het benodigde bedrag van € 125.000,= werd binnen 45 minuten opgehaald en gaat gebruikt worden voor investeringen in werkkapitaal en productiemiddelen. “Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, hadden we echter wel kapitaal nodig om voorraden aan te leggen zodat we direct kunnen leveren. Collin Crowdfund heeft ons daarbij geholpen. Een snelle en innovatieve financieringsvorm, die past bij het karakter van ons product.”, aldus Mark Scholte.

 

Wil je meer informatie over Vision Menu? Neem dan een kijkje op www.visionmenu.nl en bekijk de video.

Website: Vision Menu

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.