De ButlerPad als extra service naar je gast toe

22-3-2016

De ButlerPad is één van de nieuwere innovaties in de hotelwereld. De app, beschikbaar voor gasten in het hotel, moet ervoor zorgen dat je als gast niets tekort komt in zowel in als buiten het hotel. Het zijn niet alleen de gasten die hiervan profiteren, ook voor hotels kent de ButlerPad zijn voordelen.

Wat kun je met de ButlerPad?

Allereerst moet de ButlerPad niet gezien worden als vervanging van de vertrouwde conciërges bij hotels maar meer als een extra service naar de gast toe. De app biedt verschillende voordelen voor zowel in het hotel (directe communicatie met roomservice, spa, restaurants, housekeeping etc..) als buiten het hotel (locale restaurants, evenementen, vervoer) en geeft de gast kans om dit te regelen via eigen mobiel of tablet. Omdat er gewerkt wordt op basis van commissies met de verschillende partners, creëert de app een extra omzet kanaal voor hotels.

Dit is niet alles. Via ButlerPad hebben we statistieken gekregen van een hotel met 285 kamers die gebruik maakt van de app. In het eerste jaar werd er voor maar liefst € 11.000,= aan printkosten bespaard, 2712 keer om roomservice gevraagd en bijna 600 keer werd de housekeeping om een verzoek gevraagd. De drempel om gebruik te maken van verschillende diensten binnen het hotel lijkt dan ook lager te liggen dan wanneer er gebeld moet worden. De app kost verder niets. Voor zowel gasten als hotels niet.

Azie

Momenteel is de app alleen nog beschikbaar in Azie. In Singapore en Thailand zijn er veertien hotels die er gebruik van maken. Vanaf Q3 dit jaar is het de bedoeling dat de ButlerPad ook zijn intrede in Europa maakt, te beginnen in Duitsland. Het kan dan ook niet lang meer duren voordat de app in Nederland te vinden is.

Website: ButlerPad

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.