De Burger Club – brings burgers to life through thoughtful ingredients.

17-2-2015

  • Burger club
  • Burger club
  • Burger club
  • Burger club

Bij de Burger Club aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam kun je bij alle burgers kiezen uit drie soorten vlees; MRIJ rundvlees, USA Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees. Moeilijk kiezen.

Burgers waarover nagedacht is..

De burgers, zoals een Classic, BBQ, Greek, De Luxe en een Juicy burger (deze laatste met gorgonzola in het vlees), kunnen allemaal geserveerd worden met de bovenstaande soorten vlees. Het MRIJ rundvlees van slager Piet van den Berg wordt gemaakt van runderen die grazen tussen de oevers van de Maas, Rijn en IJssel. En voor degene die niet kunnen kiezen, bieden ze de sliders aan. Dan kun je alle drie de soorten proeven.
Eigenaar Luis komt uit Spanje en op de kaart zijn dan ook wat Spaanse invloeden te bespeuren. Zoals een burger met chorizo en jalapeňo pepertjes of één met Iberico ham en aioli. De friet wordt gebakken in olijfolie, wat duidelijk terugkomt in de smaak. Maar er staat ook een ‘Dutch Weed’-Burger op de kaart, een vegetarisch exemplaar met als ingrediënt zeewier. En een burger met gegrilde boerderijkip en mango chutney.

Gin + Tonic bij de Burger Club

Naast wijn en bier serveert de Burger Club ook gin & tonics. Gasten kunnen kiezen uit vier soorten tonic en acht soorten gin, waaronder Bobby’s, Hendricks en de Duitse gin Monkey 47.

Steeds meer restaurants met hamburgers in de hoofdrol

Hamburgers van een mooie kwaliteit rundvlees blijven trendy. We zien al een aantal jaren dat het aantal burgerrestaurants stijgt. Daarnaast spelen slagers hier ook op in; bij een slager in Leiden verkopen ze hamburgers gemaakt naar recept van een chef. Als je als restauranteigenaar je gasten een keuze in type vlees wilt bieden, kan dit ook eenvoudig door hamburgers van The Frozen Butcher te serveren.

Bron: Burger Club

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.