De Bles in Stompwijk | Zo maak je de term ‘huiskamer van het dorp’ waar

30-10-2020

  • De Zaterdagavondshow van De Bles in Stompwijk - credits Jeroen de Gier
  • De Zaterdagavondshow van De Bles in Stompwijk - credits Jeroen de Gier
  • De Zaterdagavondshow van De Bles in Stompwijk - credits Jeroen de Gier
  • De Zaterdagavondshow van De Bles in Stompwijk - credits Jeroen de Gier
  • De anderhalve meter bierproeverij - credits Jeroen de Gier
  • De anderhalve meter bierproeverij - credits Jeroen de Gier

Als reactie op onze trendmail met daarin de blog van Hans van Spronsen met de oproep #stopmetkoken, kregen wij een mail van de eigenaar van De Bles in Stompwijk, Jeroen de Gier. Hij maakt met zijn bedrijf de term ‘huiskamer van het dorp’ waar. Naast afhalen/bezorgen, waarbij zij het eten van het restaurant met dat van de snackbar combineren, gaven hij en zijn team hun dorpsgenoten afgelopen zaterdagavond een rede om thuis te blijven! Zij organiseerden een online Zaterdagavondshow voor alle Stompwijkers. Verder verzorgen ze een Podcast met verhalen van dorpsgenoten en organiseren ze de anderhalve meter lange bierproeverijen en bieden ze high-wine pakketten.

Een mooi voorbeeld van hoe je als horecaondernemer in moeilijke tijden je gasten en potentiële gasten kunt bereiken. Inspiratie voor horecabedrijven in kleinere gemeenschappen!

Dit doet De Bles in Stompwijk om de inwoners te bereiken | Online Zaterdagavondshow & podcast

De horecaondernemer van De Bles, Jeroen de Gier, bedacht de ‘Zaterdagavondshow’ voor en door Stompwijk. Afgelopen zaterdag vond deze online show met muziek, entertainment en interviews voor het hele dorp plaats. De rode draad in het programma was de grote Stompwijkse Kennisquiz. Het doel was om in deze coronatijd met alle beperkingen toch samen (online) een avond door te brengen. En of dat gelukt is: bijna het halve dorp (zo’n 1000 Stompwijkers) volgde de 2,5 uur durende livestream! Natuurlijk was deze livestream ook op sociale media het onderwerp van gesprek. De verdiensten voor De Bles: iedereen kon voor deze avond natuurlijk de borrelhapjes bij hem bestellen.

Op tweede kerstdag ’s middags hebben ze bij De Bles de volgende show gepland. Dan trakteren ze gezinnen thuis op entertainment waarna ze kunnen gaan eten (hopelijk besteld bij De Bles). Jeroen verwacht nog niet open te kunnen met kerst en al helemaal niet voor grote groepen gasten. Tot die tijd gaat zijn team verder met het organiseren van bier en/of wijnproeverijen bij hun gasten thuis, bijvoorbeeld de anderhalve meter lange bierproeverijen. Ze hebben ook high-wine pakketten! Hier zijn zij in de eerste lockdown al mee begonnen en dat werkt volgens Jeroen goed.

Bekijk hier de livestream van de eerste Zaterdagavondshow van De Bles (zonder geluid, het opnemen hiervan is mislukt. Live was het geluid er natuurlijk wel bij, dat is de charme van iets voor de eerste keer doen! De tekst gaat verder onder de video, over o.a. hun podcast en het afhalen/bezorgen.

Podcast van De Bles

De Bles houdt dorpsgenoten ook op de hoogte van de ontwikkelingen via een podcast met experts uit het dorp, bijvoorbeeld Jeroen Janson, internist intensivist in het LUMC. Hetgeen wordt gewaardeerd door de dorpsgenoten.

Bij het afhalen/bezorgen is de combinatie van restaurant en snackbar gemaakt

Dat blijkt een behoorlijk succesvolle combinatie. Gezinnen kunnen dus kiezen voor een maaltijd met kogelbiefstuk, maar ook voor een frikandel en dat dus in één bestelling. Bekijk hier het afhaal/bezorg menu. Wat ons opvalt: zij geven korting aan de oudere bewoners van het dorp om daar wat extra voor te zorgen.

Website: De Bles in Stompwijk

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.