De Beren aan de bak | Franchisenemer Barbara fietst met haar bakfiets langs collega’s

23-3-2021

  • Barbara fietst langs alle De Beren collega's

‘Ik ga aan de bak!’, bedacht Barbara Wapenaar toen ze opmerkte dat steeds meer collega’s in een horecalockdown dip terecht kwamen. Sinds twee weken fietst de restauranteigenaresse het hele land door om collega’s te verrassen en een hart onder de riem te steken. Van Groningen tot Roermond en van Hoogeveen tot Goes. Het doel is om 1500 kilometer te behalen. Barbara slaat namelijk geen collega over. “Samen lachen en een bak koffie drinken, het maakt het verschil. Maar niet meer voor lang.”, vertelt de eigenaresse van restaurant De Beren Maassluis. Met dit statement hoopt Barbara dan ook nog meer te benadrukken hóe belangrijk het is dat de horeca zo snel mogelijk heropent.

Leuk initiatief waarover Barbara ook een blog bij houdt en dat wordt gesteund door De Beren keten. In haar blog vertelt zij over het fietsen, de contacten met andere restauranteigenaren en andere ervaringen. Leuk om te lezen en met haar initiatief vraagt zij ondertussen ook aandacht voor de nationale campagne HorecaVrij!

leestijd: 1 minuut

Barbara Wapenaar van de Beren aan de bak

Terwijl menig ondernemer en liefhebber hunkert naar de heropening van de horeca, voert De Beren als initiatiefnemer de nationale campagne HorecaVrij. Om de petitie voor een nationale feestdag op het langverwachte moment kracht bij te staan, fietst De Beren franchisenemer Barbara Wapenaar het hele land door. Niet alleen haar collega’s zijn verrast door het initiatief. Veel mensen die ze tijdens haar reis tegenkomt, steunen het statement en bieden Barbara een regenjas, maaltijd of zelfs onderdak. Drie weken lang door Nederland fietsen om de horeca te steunen, is natuurlijk ook een prestatie. Vooral nu de winkels en sanitaire voorzieningen zijn gesloten. Ook het weer zit niet bepaald mee. Zo heeft Barbara maar liefst 60 kilometer tegen windkracht 6 in gefietst, is ze al twee keer van haar fiets gevallen en heeft ze heel veel regen doorstaan.

Door wind en weer

Gelukkig moedigen haar collega’s haar aan, zowel digitaal als fysiek. Sommige De Beren franchisenemers fietsen zelfs een stukje mee. Zo heeft een collega Barbara geholpen om over de Afsluitdijk bij de Waddenzee te komen toen er sprake was van windkracht 10. Een andere collega heeft meegefietst van Friesland tot Groningen. De directie vergezelde Barbara van Oosterhout naar Gorinchem. “Ik fiets natuurlijk voor mijn collega’s, maar ook voor de horeca op zich. Oftewel de branche die inmiddels al een jaar niet op normale wijze is geopend.” Barbara slaat geen De Beren vestiging over. Ze heeft nog één week om haar missie te volbrengen, maar met een flinke dosis ‘De Beren mentaliteit’ en met de steun van haar collega’s zit dat wel goed. Leuk feit: alle De Beren medewerkers zijn volgende week aanwezig bij de finishlijn.

Website: De Beren

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.