De Balletjes van FrietHoes | Borrelsnack van restafval

3-12-2018

  • BitterballenDe Balletjes van FrietHoes
  • De BalletjesDe Balletjes van FrietHoes
  • Bord De BalletjesDe Balletjes van FrietHoes

Gelanceerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven: De Balletjes van FrietHoes. Gemaakt van de resten die overblijven bij het produceren van de verse friet van FrietHoes! Een ideale en duurzame borrelsnack, met als extra ingrediënten IPA van Jopen Bier en kaas. Genomineerd voor de Horecava Innovation Awards 2019.

De Balletjes van FrietHoes

FrietHoes streeft er in hun fabriek in Haarlem naar om zo min mogelijk afval over te houden bij het maken van de verse friet, maar bij het snijden en frituren blijven er altijd restanten aardappels over. FrietHoes-kok Kasper van Heerden ontwikkelde daarom een recept om deze te verwerken in een borrelsnack. Naast de gefrituurde aardappelresten worden De Balletjes gemaakt van IPA van Jopen Bier en kaas. Eerder stookte FrietHoes al een wodka van aardappelrestanten en werd er samen met brouwerij Troost een biertje gebrouwen van het restafval, Schillenbier.

Verkrijgbaarheid

De Balletjes van FrietHoes werden natuurlijk geserveerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven waar bezoekers bij de FrietHoes-foodtruck op het Ketelhuisplein konden proeven. Momenteel zijn De Balletjes alleen direct bij FrietHoes verkrijgbaar voor de al bestaande klanten van de Haarlemse frietbakkers.

Over FrietHoes

De verse friet van FrietHoes is puur natuur, krokant, niet droog en smaakt naar aardappel. Het is echte friet zonder bewerkingen, toevoegingen en andere vreemde fratsen. De ambachtelijke frieten van FrietHoes zijn al sinds 2009 verkrijgbaar in de eigen winkel in Haarlem en bij verschillende restaurants door heel Nederland, zoals Rijks, De Biertuin en Madam. Daarnaast is FrietHoes met hun verse friet ook aanwezig bij evenementen als Mysteryland en Best Kept Secret en in attractiepark De Efteling.

Genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2019

Het jury rapport van de Horecava Innovation Award 2019 van dit product: “De Balletjes, een borrelsnack gemaakt van aardappelsnijafval van duurzame verse frietproducent Friethoes. Friet is recht en aardappels zijn toch echt rond. Gevolg: enorme hoeveelheden afsnijsels. De jury is van mening dat er hier goed gebruikt gemaakt wordt van de reststroom, waardoor er minder food waste ontstaat. In dit product zijn IPA bier en kaas toegevoegd die een bijdrage leveren aan de smaakbeleving. Ontstaan als bijproduct maar met veel groeipotentie.”

De Horecava vindt vanaf 7 t/m 10 januari plaats in de RAI Amsterdam.

Website: FrietHoes

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.