De Bakkerswinkel gaat ’s avonds koken

5-11-2014

  • De BakkerswinkelDe Bakkerswinkel
  • De Bakkerswinkel logo

De Bakkerswinkel in Amsterdam-West gaat vanaf 14 november ook ’s avonds open, te beginnen op vrijdag- en zaterdagavond. Gasten zijn op deze avonden welkom voor een kleine of grote maaltijd.

Een bakker die gaat koken

Piet Hekker oprichter van de Bakkerswinkel (8 vestigingen, in Zoetermeer, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam) heeft Andy Verdonk gevraagd het keukenteam te gaan coachen en begeleiden. Alle gerechten zullen vers worden bereid in de eigen keuken en er wordt gewerkt met seizoensproducten. Het menu bestaat uit gerechten (formaat tussengerecht) om te proeven, te combineren of met elkaar te delen. Daarnaast zal Andy Verdonk zijn kennis overdragen op jonge (aankomende) professionals die zich in deze vestiging van de Bakkerswinkel zowel tot bakker als tot volwaardig kok kunnen ontwikkelen.

Filosofie van de Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel is een ontmoetingsplek waar mens, product en omgeving centraal staan.  Alle vestigingen van de Bakkerswinkels zijn uniek en hebben een eigen sfeer en identiteit, afgestemd op de omgeving. Dit komt overeen met de filosofie van Piet Hekker; dat de stad, ambacht en ontwerp elkaar door middel van kruisbestuiving kunnen versterken. Iedere vestiging bestaat uit een winkel, een restaurant en een ambachtelijke kokerij/bakkerij die bij voorkeur open is zodat de werkzaamheden te zien door de gasten. Dit om het ambacht van kok en bakker meer zichtbaar te maken, passend in de trend van transparantie.

Weer een voorbeeld van blurring

Winkel en restaurant in één, weer een mooi voorbeeld van blurring. De Bakkerswinkel doet dit al 40 jaar. Wat ooit begon als bakkerij/winkel groeide uit tot lunchroom (met in Zoetermeer ook een avondopening). Nu volgt dan een avondopening in Amsterdam. Overigens zijn de avondgerechten niet te koop in de meeneemwinkel. Iets wat misschien nog wel kan volgen in de toekomst. Net als bij de pompstations waar sommige horecaondernemers riepen mogen wij dan benzine gaan verkopen, zal er nu ook wel geroepen worden of restaurateurs brood mogen gaan verkopen! Misschien kun je als restaurateur een kleine knipoog naar het concept maken; in Frankrijk heb ik met enige regelmaat een lekker broodje meegekregen naar huis, onder de noemer van lekker nagenieten van het diner. ^Marjolein

Website: www.facebook.com/debakkerswinkelamsterdamwest

Laat je gegevens achter en ontvang wekelijks de laatste tips van onze redactie. Natuurlijk zullen we je gegevens nooit delen met derden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.